Tzay – en vegetarisk delikatess

Om ni nu inte fått nog av proteinrika saker på ert vegetariska julbord så finns det ännu ett hett förslag! Det är det jag väljer när jag vill lyxa till det, för tzay är lyxigt, både i pris och smak! Tzay är helt veganska, gjorda av sojabönor och vetemjöl och de smakar kryddigt och läskande gott! Tzay kan ätas kallt, stekas eller grillas. Det är inte helt billigt, kostar ca 169 kr/kg, men är å andra sidan helt fett- och benfritt, så allt går ju att äta!

Märket är Riddarheims, jag köper tzay på Hemköp i Ryd och jag äter det med njutning!

Varför inte lyxa till det i jul, eller kanske på nyårssupén? Jag vet iaf vad jag ska äta på nyår 😀 Avnjut med potatisgratäng, pressad potatis eller mos, servera med en stark kryddig grillsås som Texas honey till exempel!

Publicerat på 14 december 2009, i Julbord, Vegetariska/ veganska recept. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Låter gott, varför har inte jag sett det på hemköp förut? Eller så har jag men blivit avskräckt av priset.. =)

    Åh klart du är nörd Hedvig! Och ett sexparty får styras upp, helt klart!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: