Galet god soppa!

Så här i kylan kan det ju vara gott med en kryddig soppa! Den här idén kommer från min syster och jag försökte kopiera den. Ingen aning om hur lik den egentligen blev orginalet, men den blev väldigt väldigt god!

Chilisoppa

  • 1 dl röda linser
  • 2 skivade morötter
  • 1 hackad lök
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1½ buljongtärning
  • vatten

Koka upp ca 3 dl vatten tillsammans med buljongtärningarna. Skölj linserna och häll dom i vattnet. Låt koka medan du förbereder grönsakerna. Häll i löken, morötterna, chilin och kokosmjölken. Späd med vatten till önskad konsistens. Koka upp och tillsätt bönorna när morötterna mjuknat. Mixa. Färdig! Trots att de enda kryddorna är buljongen och chilin så smakar soppan härligt mycket 🙂

Serveras med en god ostsmörgås!

Smaklig måltid!

Publicerat på 02 februari 2010, i Soppor, Vegetariska/ veganska recept. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Galet god soppa!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: