Passivitet

Om det är något som Monster ABSOLUT inte kan så är det att kolla på när Troll får träna. Att han blir hysterisk är en stark underdrift… Så läste jag Ninnies blogg häromdagen om positiv/negativ förstärkning och bestraffning (för övrigt mycket intressant läsning!!!) och där nämnde hon att hennes hundar ligger tysta och hoppfullt väntar på deras tur när hon tränar. Jag mailade direkt för att få tips och fick ett kanonsvar tillbaka! Nu har träningen påbörjats och igår, efter två träningspass, klarade Monster att sitta stilla korta stunder när jag kallade in Troll och när jag gjorde ett par enkla (icke upphetsande) övningar med honom. Väldigt bra!

Problemet har varit lite tudelat, dels så är Monster sjövild och dels så blir Troll väldigt låg när jag säger åt Monster samtidigt som jag tränar honom. Han tror att han gör fel och blir väldigt osäker. Fördelen med den här metoden är att jag inte alls säger något förutom beröm, istället leder jag tillbaka Monster om han flyttar på sig! Dessutom har jag tränat för svårt tidigare tror jag, efter Ninnies mail lade vi det helt enkelt på en lägre nivå 🙂

Nu ser jag framför mig hur Monster i vår kan ligga tyst och snällt och vänta på sin tur vid agilitybanan… 😛

Publicerat på 03 februari 2010, i Monster, Troll. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Det ser vi åxå fram emot 🙂

  Gilla

 2. Hur gör du då?

  Gilla

 3. Finns fler som behöver sån träning vill jag lova.. Hoppas det går fint!

  Gilla

 4. johannamoamanne

  Haha… håller med Åsa! 🙂

  Gilla

 5. Åsa o Johanna, alla som hört Monstret håller nog med 😉

  Gilla

%d bloggare gillar detta: