Ännu mera snö!

Jag som var så glad över min utskottade bil igår, nu kan man inte ens se den.. Och inte har det slutat snöa heller. Jag gillar ju snö, men nu kan det kanske få räcka. Å andra sidan, jag minns mina barndoms vintrar och dom VAR så här! Vi byggde snögrottor och gjorde snöänglar och snölyktor och gubbar! Jag minns väl hur vi hade en stor snöhög vid garageuppfarten och vi stod där med små snöskyfflar i barnformat och grävde hål. Sen satt vi där inne med filtar och drack varm choklad. Vi fick längdskidor i julklapp och åkte skridskor på fältet hos farmor och farfar (där pappa bor idag). Vi åkte massor med pulka och snowracer (jo för så heter det!! :P) och pulsade i snön i hemsydda matchande overaller. Och skulle vi till farmor och farfar eller till kusinerna så åkte vi spark på vägarna! Numera köper pappa inte skidor i julklapp till mina småbröder för det finns ingen snö! Förutom i vinter då, för i år har dom faktiskt fått skidor 🙂

Ska avsluta med att göra ett litet förtydligande om inlägget igår. Jag skrev att Monster nog inte kommer tävla i de högre klasserna i lydnad och det kunde visst tolkas på lite olika sätt insåg jag efteråt. Det är alltså ingen egenskap hos Monster som gör honom olämplig som lydnadshund, det är bara jag som är problemet! Jag tycker helt enkelt inte att det är så roligt att fila på momenten. Jag tycker att det är roligt att lära in momenten, men när jag hamnar i elitklass som med Troll, så tappar jag motivationen. Lydnad är nog helt enkelt inte min grej. Jag tränar lydnad nu för att jag vill ha ett championat med Troll och för att jag tycker att det är nyttiga saker att kunna för Monsters del, men jag är väldigt tveksam att jag kommer ha motivationen att träna upp honom i eliten. Men jag ska väl inte säga föör mycket, inget är väl omöjligt, och alla kan ju ändra sig 🙂

Publicerat på 20 februari 2010, i Just nu, Lydnad, Monster. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Ja, så minns jag min barndoms vintrar också! Spark kan jag sakna! Shit vad kul med en blankskottad väg (inget salt eller grus!!) och bara susa iväg!

  Förstår dig hur du känner med lydnaden.. Jag är nog ännu mindre intresserad än dig.. Tränar ibland för att det är kul om man inte har krav på tävling men så fort man måste få till det där lilla extra och behöver nöta, då tröttnar jag. Mycket roligare att träna agility för det blir inte samma nötande. Självklart krävs det massa träning, men det känns mer meningsfullt på något vis. Innehåller mer glädje och ja.. typ..

  Gilla

  • Mm visst blir det mindre nötande i agiltyn? Eller det är iaf roligare medan man gör det 😛

   Och jag har nog inte sett en spark sen jag var liten. Görs dom inte längre?

   Gilla

 2. Hemma åkte vi rattkälke ner för magasinsbacken och ända ut till landsvägen. Det var många år sen man kunde göra det senast, kanske blir det så mycket is när det här ska smälta att man kan göra det i år igen!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: