Försäkringskassan

Igår fick jag ett så kallat ”kommunikationsbrev” från försäkringskassan där dom skriver att dom inte vill ge mig pengar för de två första veckorna jag var sjukskriven pga att jag inte var inskriven på arbetsförmedlingen. Jag blev rätt så upprörd för jag KAN rimligtvis inte göra rätt i den här frågan. Jag blev arbetslös den 1 januari och det var den första dagen som jag var tillåten att skriva in mig på arbetsförmedlingen. Den 1 januari var en fredag, men också en röd dag, ja faktiskt nästan den enda dagen som hela Sverige faktiskt är stängt. Den 2 januari var alltså en lördag och den 3 januari en söndag. Den 4 januari var alltså den första dagen som jag KUNDE anmäla mig som arbetslös. Den 3 skadade jag mig och alltså var jag inte arbetsför den 4 januari och därmed ville inte arbetsförmedlingen ha mig (jag ringde och frågade vad jag skulle göra och dom sa att jag skulle skriva in mig när jag blev arbetsför). Är det någon mer än jag som tycker att det ä lite konstigt om jaginte ska få pengar för att jag inte var inskriven? Handläggaren jag pratade med igår sa att jag borde skrivit in mig i förväg, och förutom att det inte är tillåtet så är det lite lurigt att förutsäga att en skada ska inträffa några dagar senare. Jag har iaf inte några siarförmågor… Dessutom så skrev jag in mig på arbetsförmedlingen så fort jag hade chansen, dvs samma dag som jag blev friskskriven, vilket borde visa min goda vilja.

Jag ska bli uppringd av min handläggare och då ska jag fråga henne EXAKT vad jag kunde gjort annorlunda för att slippa bli ifrågasatt. Och då förutsätter jag att hennes lösning ska vara laglig, alltså att det inte hänger på att jag skulle skrivit in mig som arbetslös innan mitt kontrakt gick ut…

Om dom vägrar ändra sig så innebär det att jag, förutom 1 veckas karens från a-kassan, också blir av med 2 veckors sjukpenning. Det är 3 hela veckors inkomst som försvinner. Vad tänker försäkringskassan att jag ska göra under april om jag inte får några pengar i mars? Prostituera mig? Gifta mig rikt? Bo i tält en månad? Men det är klart, försäkringskassan har väl aldrig haft något intresse för vad människor ska ta sig till utan pengar, deras uppgift är att få siffrorna att se bra ut mot regeringen…

Och nej, jag är inte alls bitter. Bara jävligt trött och ledsen.

Publicerat på 04 mars 2010, i Just nu. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Jädra muppar!! Hoppas du får bra svar och att de ändrar sig! kram

  Gilla

 2. På dom bara!

  Gilla

 3. JohannaMoaManne

  Jävla pappersvändartidioter är vad de är! Ge dig inte, hota med att gå till Corren det brukar sätta fart på kärringarna där uppe….

  Gilla

 4. Stackars dig!
  Jag blir så förbannad på dessa myndigheter som är till för att hjälpa – inte stjälpa!!!
  Hoppas du kan få dem på andra tankar… (Helst skulle man vilja spela in varje samtal med AF så att man hade det svart på vitt…;-)

  Gilla

  • Ja jag önskar att jag mindes namnet på killen jag pratade med på af, men det gör jag förstås inte 2 månader efteråt…

   Gilla

 5. Folk har vägrats hjälp från Arbetsförmedlingen för att de skrivit in sig INNAN de blivit arbetslösa. Arbetsförmedlingens motivering är att de inte ÄR arbetslösa. Då de sagt, ”men jag blir ju uppsagd på torsdag” har AMS ansett att det inte finns något problem förrän då. Man ska tydligen inte planera i förväg, fast oj, det ska man ju nu enl. vad du beskriver.
  Blir så arg på sådant här. Mupparnas palats. Be att få tala med chefen eller kungen *never give up*
  Återigen, jag är med på att göra löpsedlar på Aftonbladet!

  Ang. vem du pratat med så tror jag att de för loggar över samtal (i datorn) beroende på hur mkt man talat om ditt specifika fall… Inte 100% säker dock..

  Gilla

 6. Håller med JohannaMoaManne; gå till tidningen om det krånglar. Eller lokaltv eller magasin Plus på rikstv!
  Notera alltid namn och datum när du pratat med myndighet, jag har vunnit ett par drabbningar på så sätt. De har en förmåga att alltid lägga bevisbördan på andra parten, det är aldrig de som har missat något. Hoppas det löser sig!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: