Bajshund

Det finns en anledning till att Monster har blivit avmaskad fler gånger än någon annan hund jag har haft. Anledningen är hans konstanta bajsätande! Nyss tog jag honom på bar gärning med nosen i kattlådan, INTE okej! Skitäckligt rent ut sagt.. (hahaha). Just nu är han mitt emellan en kur av Milbemax, jag har tänkt avmaska honom två gånger med 10 dagars mellanrum för att få död på maskarna en gång för alla. Jag har inte hittat mask den här gången, men hans päls är lite väl matt igen så jag misstänker att dom finns där. Och det är klart man får mask om man äter bajs från hare, rådjur, hjort och annat smått och gott. När vi var i Natersta i fredags åt han så mycket hästbajs så att han bajsade som en större ponny i två dagar efteråt.

Fast My var faktiskt värre på sin tid, inte för att hon åt mer utan för att hon verkligen segade bakom för att kunna smyga iväg och äta kattskit längs husväggarna. Men det värsta var att hon var fullständigt manisk på att äta Trolls skit, direkt när det var nybakat och varmt. Hon var galen i att äta så fort hon kunde, jag var så äcklad så att jag ilsket passade på henne och skällde på henne när hon åt och det fick följden att Troll knappt vågade bajsa.. Elände när fel hund tar åt sig.

Troll åt också bajs som liten, jag minns hur han satte i sig ett par rejäla korvar som han sen spydde ut på vardagsrumsgolvet. Såå mysigt så.. För att inte tala om alla gånger han rullade sig i bajs, mellan rullningarna var han nog den renaste valpen i Sverige med tanke på alla bad han fick.

Freddy och Tilda åt nog mest fårbajs och hästbajs, det var vad som fanns ute på landet. Men det finns ju annat att äta på landet, Tilda fångade till exempel en mus en gång, jag såg svansen hänga ut ur mungipan och när jag sa ”loss” så svalde hon hela, utan att tugga!

Ja, vartefter jag skriver så inser jag att det där med skitätande knappast är unik för Monster, så det är väl bara att hoppas att han slutar när han växer upp, precis som Troll faktiskt har gjort 🙂

Publicerat på 09 mars 2010, i Just nu. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Fryst bajs är en höjdare hälsar Pi….

  Gilla

 2. Jag vet inte om kylan har någon inverkan denna vinter. Kanske syns det mer att det är det dom håller på med för alla 3 här hemma är maniska på bajs ätning. Meg vägrar vanlig mat just nu men kastar sig över allt bajs ute , knapra på fryst hundbajs =mums!Vet inte om hon kanske borde avmaskas också eller om det är skendräktighet som gör att hon inte äter.Om jag inte tjatar och kollar på dom i trädgården så går dom på varsitt håll och typ betar ser det ut som , men harpluttar ,rådjursbajs osv är det dom äter…..Äckligt är det i alla fall . L

  Gilla

 3. Jonna rullar sig hellre än äter. Vet inte vilket som är värst? Speciellt när det är en orienterare med risig mage som varit framme i rydsspåret och tryckt lite?

  Kezo är ju lite fin i kanten så han äter sällan bajs. Rulla sig skulle han aldrig i livet göra! Däremot har han mani på matrester som alla på ryds allé verkligen älskar att slänga ut från fönstrena istället för i papperskorgen när de inte vill ha mer.. Åh vad jag vill flytta!!

  Gilla

 4. Haha, jag är iaf inte ensam om bajs-problemet.. 😛

  Gilla

 5. För en innekatt finns det inte så stora möjligheter att hitta på äckligheter, men mina försöker så gott de kan ändå. Nimbus har gjort sig populär genom att rata fatet med tonfisk (burken var ju öppnad dagen innan, vad tror vi att han går med på egentligen?) för att krypa in under badkaret och dricka ur golvbrunnen istället.

  Gilla

 6. ring upp de och be om fler besök!

  Jag har faktiskt tappat räkningen på hur många gånger jag varit där, men det var oftare i början och nu är det månadsvis och jag kommer gå ett par gånger till. Vart eftersom man blir bättre behövs ju nya övningar, men även kontroll för att se att det läker rätt!

  Märkligt hur mycket det skiljer sig mellan olika städer!

  Gilla

 7. Jag fick ett tips, ge hundarna banan alla bajsätare tycker om banan. Kanske man kan byta ut bajset mot en banan om dan det vore väl nåt 😉

  Gilla

%d bloggare gillar detta: