Update

Nu har jag börjat jobba igen, i mars är det bara 3-4 dagar i veckan, men efter påsk så drar det igång med nära heltid! Vovvarna bor på Timmergata hundpensionat på dagarna, jag hinner dit på lunchen även om det är tajt med bara 30 minuters lunch. Det blir en 15-minuterspromenad och lunch på gående fot, kanske inte optimalt, men det funkar. Monster tyckte att det var ASTRÅKIGT dag 2 och återförde en trasmatta till sin ursprungliga form, men med lunchen i en aktivieringsleksak så gick det bättre. Han är ju lätt bortskämd med att inte vara själv, men nu börjar allvaret! Fast i sommar är vi nog tillbaka med att inventera så att vovvarna kan följa med.

Försäkringskassan svek mig, eller så gjorde lagarna det. Jag kunde inte gjort annorlunda enligt min handläggare, men kommer ändå inte få några pengar pga att jag inte var inskriven vid arbetsförmedlingen när jag skadade mig. Att jag omöjligt kunde göra det spelar inte någon roll, lagen ger inga undantag. Det ser alltså ut såhär, den 1 januari, en helgdag, blev jag arbetslös. Min första arbetslösa dag som jag KUNDE gå till af var den 4 januari. Jag skadade mig den 3 januari. Jag ringde och kollade med försäkringskassan och med af hur jag skulle göra och dom gav mig korrekta råd, att jag skulle återkomma till af när jag var frisk. Jag har gjort exakt så som förväntades av mig och som lagen säger. Trots detta får jag inga pengar, eftersom jag inte var inskriven. Jag tycker att för att man ska ”straffas” (=inte få några pengar på 2veckor) så bör man rimligtvis ha gjort något fel, men nej. Det räcker att man har otur och skadar sig på fel dag. Så ni som möjligtvis blir arbetslösa och blir det på en fredag, gör ABSOLUT INGENTING den helgen utan sitt hemma och hoppas på att taket inte ramlar ner eller att ni blir sjuka innan ni hunnit anmäla er på af, det straffas hårt…

Eftersom jag har 7 dagars karens på a-kassan också så innebär detta att jag är helt utan inkomst i totalt 3 veckor. Räkningarna i mars får alltså betalas med sparpengar (vad skulle jag göra annars? Prostituera mig?? Min handläggare hade inget svar…) och min och Pascals planerade weekend till Amsterdam fick frysa inne. Skittråkigt minst sagt…

Annars så håller jag på och flyttar, igen. Den här gången så ska jag flytta in hos Pascal och hyra ut min lgh i andra hand under tiden jag jobbar i Kolmården. Jag hyr ut möblerat så det är mest grejer, kläder och mat som ska flyttas. När jag börjar jobba heltid så flyttar jag och vovvarna till Ninas Vandrarhem i Krokek istället! Däremellan så ska Pascal flytta till en ny lgh den 1 april så det är ett himla flyttande minst sagt! Dessutom så bor jag hos Carro i Krokek några nätter i mars, så det är ett väldigt farande just nu. Men det blir nog bra till slut, tur att vovvarna är anpassningsbara 🙂

Publicerat på 15 mars 2010, i Just nu. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Har du ingen olycksfallsförsäkring som kan gå in?

  Gilla

 2. Vilken förbannad otur du har!!! Man blir bara arg när man läser det här… 😦

  Gilla

 3. Usch då… du får väl skriva till aftonbladet/expressen eller något… Sådan otur!!!! 😦

  Gilla

 4. Tycker också att du ska höra av dig till tidningar/radio/teve. Även om det är vad lagen säger så är det ju uppenbart fel!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: