Troll igen..

… men den här gången lite positiva nyheter! Han har varit ohalt nu i ett par dagar (innan det markerade han ibland) och han känns mer stadig 🙂 Han har fortfarande strikt koppelvila och äter Rimadyl, fast jag har börjat dra ner på dosen. Jag tror på att det är bättre att minska gradvis än att sluta abrupt med smärtstillande. Han är ordentligt stel i rörelserna om jag känner på honom ouppvärmd, men efter en promenad så är det ingen större skillnad, aningen stelare bara. Det går åt rätt håll! 😀

Monster har påbörjat kontaktfältsträningen på allvar 😀 Jag har gjort som Eva har beskrivit i sin blogg och började med en låda som Monster fick kliva upp på. Sen fick han kliva ner från den och jag belönade positionen 2 på, 2 av. Nu har jag lagt min kf-bräda på två lådor så att den hamnar ca 10 cm över golvet. Sen får Monster gå över brädan och stanna med framtassarna på golvet och baktassarna på brädan. Det jag tror är fördelen med den här metoden framför target (som Troll fick lära sig) är att det blir tydligt att det är just marken han ska till. Troll kan bli osäker på VAR han ska stanna och särskilt på balansen kan han bli stående på kontaktfältet med alla fyra tassarna och förhoppningsvis blir Monster säkrare på positionen. Dessutom slipper jag ju omvägen att arbeta bort en target, här lär han sig direkt var han ska vara. Om det funkar enligt planen vet jag inte än, jag har inte hört om någon som har en färdigtränad hund med den här metoden, men jag tror på den! Monster fattar snabbt och älskar brädor av alla former så han uppskattar verkligen den här träningen 🙂

Publicerat på 19 mars 2010, i Agility, Monster, Rehab, Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Kelli var så söt igår i Lagga. När vi byggde banan fick hon mingla med och ett par gånger gick hon och ställde sig 2+2 på balansen innan vi hade satt ihop den. SÖT ❤

  Gilla

  • Snuttan 🙂 Varje gång jag går in i rummet där brädan finns så hoppar Monster upp på den och ställer sig 2+2. Dom fattar snabbt 😀

   Gilla

 2. jag kommer köra samma beteende med Stacy… det beteende jag tror mest på just nu. Zeke och Ilex har ju detta (men på den tiden tränade jag ju bara ”2+2” på just balanshindrena, inte på lådor eller plankor osv som jag troligen nu kommer göra med Stacy)

  Det enda problem som jag har upplevt är att man kan få ett ”för noggrannt” beteende… Man får inte glömma bort delen att bibehålla farten ända ned till beteendet. Zeke vill jag påstå har förstått det hela alldeles utmärkt. Visst har han missat något kontaktfält, men av alla agilitylopp han kört så är det väääldigt få.

  Ilex har jag däremot fått träna extra på ”fartbiten”. Så de inte ”sackar” på hindret för att de vet att SNART ska ett beteende utföras. Får se om Stacy får liknande problem 😉

  Hoppas fortsatt kontakftältsträning med Monster går bra!!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: