Morgonlydnad, det ni!

Idag var Monster mera halt igen, han ska nog vila ordentligt trots att det bara är ett pluttsår. Nu på dagen är han bättre, skönt! Men morgonpromenaden blev en kort rastrunda bara och för att kompensera för Trollis brist på motion så tränade vi lydnad! Utanför huset där vi bor finns en riktigt bra gräsplätt där man får plats med även de långa avstånden i elitlydnaden, perfekt! Vi körde igenom hela programmet och det kändes faktiskt överlag rätt så bra! Vi har tränat ff inomhus i vinter och fjärren har vi med filat på, men annars har vi inte gjort mycket. Kul att han kommer ihåg rutan och dirapporterna, jag är verkligen impad över vovvens goda minne! I dumrutan har han en konstig tendens att svänga åt vänster, han är så förberedd på att svänga så att han nästan gör det hela tiden, en märklig vana. Jag får träna dumrutan utan ruta tror jag minsann! Jag tänker försöka få till ett par starter i lydnaden, vore ju kul att få till ett championat, dessutom så finns det ingen Seglingehund med den titeln än 😉 Han pep ett par gånger i fria följet och vid dirapporterna, annars var han tyst. Måste vara benhård på det, om man inte är tyst så blir man bortskickad och får ligga och skämmas lite..

Monster tränade en kort stund lydnad inne istället och han är riktigt duktig! Han har inte greppat positionen riktigt ännu, men han fattar fot i stort och han är duktig på stannande och läggande under gång. Dessutom är han väldigt duktig på fjärren, den lilla plutten 🙂

Publicerat på 07 april 2010, i Lydnad, Monster, Troll. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Du får skynda dig då, Joski och Myy är väl på gång i Finland! Eller räknar du bara svenska lydnadschampionat 🙂

    Gilla

  2. hihi Heja Hedvig!!! 😀

    Gilla

  3. Det tar sej… lite träning och tålamod så blir den riktigt lydig!!!!!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: