Just nu är jag sur för att..

… jag blir ignorerad av servitriser/servitörer när jag är i sällskap med Pascal! Exempel 1 är från förra helgen, då gick vi ut med systeryster och några till. Syrran hade köpt en öl till Pascal tidigare så han beställde två öl vid baren, en till sig och en till syrran. Jag stod bredvid och ville köpa en till mig. En kille kommer fram och tar Pascals order och traskar sen iväg för att fylla upp glasen. En tjej vandrar fram och tillbaka bakom baren. Jag får efter en stund ögonkontakt med henne och hon kommer fram och jag beställer. Sen går hon för att fylla på ett glas, varpå killen som tagit Pascals order säger något till henne. Hon avbryter och går iväg och börjar torka bänkar istället. Pascal får sina öl, jag får ingen trots att jag står med kortet i handen. Jag lyckas haffa tjejen igen och säger att jag faktiskt ville ha min öl som jag faktiskt beställde, hon säger ”oj då” och går och hämtar min öl.

Exempel 2 är från idag, på Reef burger på jobbet. Pascal beställer en hamburgar och strips till sig och betalar. Jag står vid Pascal, men har ju uppenbarligen inte fått någon mat. Tjejen i kassan tittar RUNT mig när jag försöker ta ögonkontakt med henne och säger ”jag kan ta nästa tack!” till paret bakom. Jag svarar ”Ja det var jag det” och får då beställa. Sen hade dom ingen vegetarisk burgare så jag fick ändå vara utan.

Slutsats: Om jag är i manligt sällskap så förutsätts det att jag 1) är försörjd av min pojkvän och 2) inte kan tala för mig själv. Det är tydligen så att om jag är i manligt sällskap så är jag dels osynlig, jag existerar inte även om min pojkvän UPPENBART INTE köpt någon mat till mig. Det är också så att om jag är i sällskap med en man i en bar och faktiskt lyckas beställa något så har nog JAG gjort ett misstag eftersom mannen UPPENBART HAR köpt öl till mig och då tas min order inte på allvar. Why is that? Mysteriet tätnar.

Vi testade detta igen på MAX (där jag fick ta igen lunchen) genom att Pascal stod vid mig när jag beställde och betalade. Poängen var att testa om han ändå skulle bli tillfrågad TROTS att han uppenbarligen var i mitt sällskap. Det blev han, när tjejen i kassan fixat min order vände hon sig direkt till Pascal och sa ”ja tack?” Pascal var alltså inte osynlig eller ignorerades. Frågan är nu om det var tjejen på MAX som var ovanligt duktig eller om det bara är tjejen i sällskapet som ignoreras?

Min nyfikna fråga är nu om det är fler tjejer som blir ”osynliga” i manligt sällskap eller om det är jag som ser extra menlös ut? Min undersökning fortsätter, jag kommer att fortsätta kolla om det är kutym att ignorera tjejers order i de fall det förutsätts att mannen ska fixa maten eller drickan. Jag tycker faktiskt att det är väldigt oförskämt både att låta bli att ta min order när jag står näst i kön och att ignorera min order och förutsätta att man som bartender vet vem som ska bli bjuden på den extra ölen…

Publicerat på 10 april 2010, i Debatt, Hon, han, hen. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Det har faktiskt aldrig hänt mej! Tack och lov för det…

  Gilla

 2. Måste undersökas! Baren kan jag liiite förstå, om två personer är i sällskap och den ena köper två st av något. Men maten? Förutsätts det att du inte äter åxå?

  Hos oss är det nog iofs ofta fall 1), jag blir försörjd…

  Gilla

  • Ja fast jag beställde ju en öl av en annan servitris med kortet i handen, det tycker jag är tydligt nog 🙂

   Och nej, det är klart jag inte äter, tjejer bantar väl alltid? 😛

   Och det händer att det är 1) här också, men man kan ju fråga iaf…

   Gilla

 3. När jag är på MAX med en tjejkompis så brukar hon beställa först. Har hänt att de först tittar på mig fastän jag står bakom henne i kön. Men det ger sig när hon börjar prata och inte jag. En gång fick jag fick tom säga ”hon står före mig” och peka på henne…

  Gilla

 4. Jag har aldrig tänkt på det… men det kanske är så… Jag minns en gång i somras när jag betalade en lunch i Gbg för oss båda och då kommer kommentaren: ”Oj, vilken lyx du har” eller något sådant eftersom att killen inte betalade i det fallet 😉

  Gilla

 5. Vi var en gång 12 tjejer och en kille som åt jobb-lunch. När det var dags att betala gick servitören med notan direkt till den enda mannen i sällskapet. Som något förvånad pekade på chefen, kvinnan mitt emot honom. Det utbröt ett lågt surr runt bordet – alla kommenterade med låg röst till sin bordsgranne – och servitören kände sig rätt dum för han förstod vilken fadäs han begått. Men man undrar ju vilket århundrade vi lever i?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: