Agility – det roligaste som finns!

Nu har vi gått agilitykurs i två dagar, jag är jättetrött och hundarna också, men en kort rapport ska jag få till!

Troll har gått jättebra, han har knappt rivit någonting och de gånger han rivit har det framför allt varit mitt fel. Jag får inte byta hand mitt över ett hopp, jag får inte börja röra mig om jag stått stilla, utan jag måste vara tydlig och visa vart han ska INNAN han hoppar och ge ny information när han är på backen. Han blir bra sur på mig när jag visar för sent eller står i vägen och då säger han VOFF! Han är duktig på att läsa avstånd ANDRA gången och han läser banan fint, det vi behöver träna på är att han måste kunna läsa avstånd redan första gången vi tar en kombination. Dels hoppteknik, dels att flytta på hindren lite mellan varje försök.

Vi behöver också träna på att ta hinder från fel håll, det gör man ju liksom inte i klass 1 och där har vi ju varit länge 🙂 Men nu måste vi träna på svårare saker också! Troll har bra kontroll på sin kropp trots sin storlek, men just nu är han otränad och vi behöver jobba med styrka så att han orkar göra tajtare svängar.

Det har varit kanon att gå kurs för Malin, jag har fått massor med tips om vad jag ska tänka på och det var kanon att få veta direkt varför det blir som det blir och kunna korrigera det direkt! Väldigt lärorikt och jag känner mig grymt laddad inför säsongen 😀

Monster har också tränat, jag har satt igång hinderträning och slalomträningen med honom! Jag fick tips från Malin om hur hon tränar sina unghundar och ska jag jobba upp värdet på slalom och hopphinder. Han är väldigt rolig att träna med, den lilla skrutten 🙂 Han fattar snabbt, även om han gärna bjuder på sitt och ligg stilla när jag vill att han ska ta initiativ till att hoppa. Det kan ju bero på att jag jobbar mycket med det, han har lite svårt att hålla sig stilla någon längre (eller kortare 😉 ) stund.

Nu blir det sängen, jobbdag imorgon!

Publicerat på 18 april 2010, i Agility, Monster, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Agility – det roligaste som finns!.

Kommentarer inaktiverade.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: