Jobb!

Den som följt mig på facebook de senaste dagarna vet att det varit hektiskt jobbmässigt! Det har varit ett drama faktiskt och det började med att jag hade en riktigt djup självförtroendesvacka för att jag inte fick några svar på mina ansökningar som jag skickat. Sen ringde länsstyrelsen i Sörmland och ville ha mig på intervju i nästa vecka. Två dagar senare ringde jordbruksverket och ville ha mig tillbaka på Blockprojektet. Fem dagar efter det (i tisdags) ringde länsstyrelsen i Östergötland och ville träffa mig idag och då hade jag nästan tackat ja till Blockprojektet! Några timmar efter att länsstyrelsen ringt så fick jag ett samtal från Uppsala, det gällde en doktorandtjänst som jag har sökt! Nu hade jag plötsligt 4 jobb på g och så dessutom mitt sommarjobb med mjölbaggarna som jag egentligen inte ville ha (det var halvtid natt…)

Idag var jag då på intervju på länsstyrelsen i Östergötland och fick jobbet!! Det är som kontrollant på lantbruksenheten och jag kommer jobba från den 17 maj till den sista november, 6, 5 månader och jag kommer få semester och friskvårdsbidrag och grejer! Helt fantastiskt 😀 Jag är så himla glad!!

Smolket i bägaren är att min chef inte kommer bli så glad när jag säger upp mig i morgon och att chefen för mjölbaggarna (som jag skulle jobba med i sommar) inte direkt jublade när jag ringde och berättade att jag inte kommer att inventera i sommar. Hon var väldigt förvånad över att jag sökt andra jobb och sur över att jag inte sagt det, men jag tyckte kanske att det borde vara självklart att jag söker annat när jag bara är erbjuden 50 %? Vem kan leva på en lön som landar på runt 12 000 inkl ob FÖRE skatt? Och a-kassereglerna är ju sådana att man måste söka heltidsarbete om man stämplar deltid vilket jag gör nu… Dessutom varar det jobbet bara i 2,5 månader, jag tycker det ska bli URSKÖNT att veta att jag har ett jobb i hela sex månader 😛

Nu kommer jag tillbaka till Linköping, jag kan flytta tillbaka till min egna lägenhet och träffa min pojkvän oftare, jobba DAGTID och dessutom få lite vettigare betalt 😛 Bara fördelar alltså 😀

Publicerat på 29 april 2010, i Jobbelijobb!, Just nu. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Haha, vad säger din hyresgäst då?

  Gilla

  • Hon mailade helt på egen hand och sa att jag gärna fick ta lgh den 1 juni igår. Helt perfekt! Tills dess bor jag hos Pascal 🙂

   Gilla

 2. Grattis, grattis, låter super! 🙂

  Tycker också att det var knäppt att vara oförberedd på att du sökt annat jobb, även om det inte är så kul för dem förstås.

  Gilla

  • Mm jag söker ju jobb konstant! Det är ju betydligt vanligare att jag har skickat in ansökningar under en månad än att jag inte har det 😛

   Gilla

 3. Grattis! Du är verkligen värd det efter allt slit!

  Gilla

 4. Vad skönt!! Stort grattis! 😀

  Gilla

 5. Härligt med riktigt jobb i Linkan!
  Men vad hände med doktorandtjänsten?

  Gilla

  • Ja jag vet inte… Vi kom inte överens om nåt datum för intervju och sen har jag inte hört av dom. Vill ju egentligen hellre ha ett riktigt jobb så det är tveeggat…

   Gilla

 6. johannamoamanne

  Jäklar vad kul! Grattis… ja ibland måste man göra folk besvikna, men man måste ju tänka på sig själv!

  Gilla

 7. HURRA!!! 😀 Jättekram till världens bästa Hedvig!!

  Gilla

 8. Grattis! vad kul! och skönt att veta att det faktiskt finns hopp.. Söka jobb är inte jätteroligt..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: