3a i båda klasserna idag!

Trolls lopp idag var bättre på resultatlistan än på banan idag, det var inte många som tog sig runt överhuvudtaget.

Hopploppet var en smärre katastrof, jag kände mig i vägen och ur vägen hela tiden, jag drog Troll förbi däcket som han skulle hoppa mot mig och så fick vi två rivningar, en för att han (enligt Johanna) halkade, den andra för att jag gjorde ett taffligt bakombyte där jag på banvandringen gjorde ett framförbyte. Läxa till matte: STICK TO THE PLAN!!! Vi kom alltså 3a med 15 fel!!! Hur ofta händer det? 😮

Agilityloppet kom snabbt efter, inte många starter och den banan kändes roligare än hoppbanan. Han gjorde INTE en perfekt balans och jag borde tagit om den om det inte varit för att jag blev så förvånad, men han var ändå på kontaktfältet och vi fick inte fel. En rivning fick vi med oss vid ett framförbyte men annars kändes vi i mycket bättre form.

På’t igen imorgon då och då vore det ju himla trevligt med nollade lopp 😉

Monster fick hoppa några språng på framhoppningsbanan efteråt och han går närmast att beskriva som ”higly explosive matter”. Jäklar vad het han är!! Idag lyckades jag iaf att få honom att sitta innan starten, fast hela han skakar. Eftersom jag bara shapat hoppen helt utan kommando så har han inte kopplat att man kan sitta stilla innan han får ett OK, men det känns läge att börja med det, att köra springande starter med den hunden är inget jag tror på ;)Jag har förstås försökt belöna när han sitter, men då ser han bara väldigt förvånad ut, ”jag har ju inte gjort nåt än” liksom. Det är en större belöning för honom att hoppa än att få nån töntig belöning tycker han 🙂 Idag klarade han iaf tre hinder i rad med en sväng och han söker hinder väldigt fint. Galet rolig hund det där, med Monster har man aldrig tråkigt 😛

Publicerat på 08 maj 2010, i Agility, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för 3a i båda klasserna idag!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: