Monster vallar!

Nu har vi fått fåren, det är 5 tacklamm som är gräsligt oklippta men fina annars! De är väldigt trevliga att valla på hittills 🙂 Jag var ute en sväng till dom i tisdags och då kändes det mest kaotiskt, Troll gled i fösningen och Monster var helt galen och jag kände mest att ”hur ska det här gå??”

Idag åkte vi ut igen och då kändes Troll mer städad och kontrollerad. Monster var ju fortfarande lätt galen och drog sönder koppel nummer 2 på 2 dagar (igår rök ett på agilityträningen…) men i själva vallningen gick det bättre! I höstas, när Monster vallade senast så körde han mest sitt eget race och eftersom han var så ung ville jag inte ställa krav på honom, men nu måste han faktiskt lyssna! Han trivs bäst när han har fåren mot staketet, då har han kontroll. Står dom inte mot staketet så vill han springa runt runt, så det gäller ju att få stopp på honom. Jag fick honom att inte runda mig och ett par gånger kom han i balans på ett lugnt sätt och till slut fick jag honom att lägga sig ner i balans! Med tanke på hur grön han är så kändes det rätt bra! Han gör iaf inget dumt, han är bara galet het (som i det mesta annat…) Jag var genomsvett efteråt, det är jobbigt att träna unghund 😛

Publicerat på 20 maj 2010, i Fåren, Vallning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. det låter helt normalt, skönt att han la sig i balans ! Det blir nog bra.

    Gilla

    • Synd att ni inte finns på närmre håll bara, hade varit värdefullt att få lite tips 🙂 Men det blir nog bra, det kändes väldigt bra idag!

      Gilla

%d bloggare gillar detta: