Nytt jobb och fullt med hundträning..

..är vad som hindrar mig från att blogga! Det finns inte mycket tid över efter jobbande och när hundarna fått sitt. Men vi har iaf tränat en del agility och dessutom vallat varannan dag sen vi fick fåren! Jag och Troll har varit lite på kollosionskurs i agilityn de senaste gångerna, men det kändes bättre i söndags. Däremot slog han i en tå och blev JÄTTEHALT så jag fick avbryta träningen… Som tur är var det en sån där grej som gör jätteont i början men som går över snabbt och han visade inget 10 minuter senare. Monster uppför sig strålande och är hur häftig som helst i agilityn (och jag är helt opartisk, jag lovar 😉 ). Vi har fastnat lite på slalomet så där ska jag backa lite i träningen, annars så tycker han allt är urkul och bara letar uppgifter bland hindren! Han har också kopplat kf på a-hindret och ställer sig väldigt fint i position när det inte går för fort.

I vallningen tycker jag att båda hundarna har utvecklats massor, men framför allt Monster förstås! Första gången sprang han bara runt, igår så kunde jag lägg honom i balans och smacka fram honom och då rörde han sig faktiskt samlat och långsamt rakt mot djuren i några meter, innan han blev för het och ville börja flanka igen. Men det går åt rätt håll 🙂 Väldigt härligt att ha en hund som inte gör något dumt, han har inte visat en antydan till lek eller höjd svans hittills! Det jag kan se är att han verkligen är en naturlig hämtare, han slår ut och vill gå runt djuren och har faktiskt lite avstånd helt naturligt även om han behöver träna på att titta bort från djuren också… Jag ska kolla lite på kurser och se om vi kanske kan gå varannan vecka eller nånting sånt. Blir både lite dyrt och tar för mycket tid att åka långt varje vecka tycker jag och vi har ju faktiskt fullt med träningsmöjligheter nu!

Publicerat på 25 maj 2010, i Agility, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Nytt jobb och fullt med hundträning...

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: