1 ½ får klippta, duktigt Monster och tandläkaren

Jag fick ett samtal från Norsholms djursjukhus på förmiddagen om att de fått ett återbud hos tandläkaren så att Troll kunde få komma idag. Jag tog tiden så vovvarna och jag åkte dit efter lunch. Tandläkaren tyckte att Trolls tand skulle åtgärdas och att det var väldigt bra att vi kom så tidigt för då behövde den inte rotfyllas, utan man kunde klippa av en bit av pulpan och lägga för med en massa som sen ska hålla tanden hel. Det håller väl inte för vad som helst, men om 6-8 månader ska det ha blivit hårt och hålla. Jag fick lämna kvar Troll så blev han sövd och lagad direkt! Nu ser jag inte pulpan längre och den vassa biten har blivit ifylld också. Men just nu är det lite synd om Troll, han är lite mer dämpad än vanligt.. 😦

Vi klippte resten av det halvklippta fåret och ett helt får idag, MYCKET lättare att vara tre som hjälptes åt 😀 Så himla skönt, nu är det bara två kvar 😛 Imorgon ska dom flyttas till en bättre hage också!

Monster vallade efteråt och skötte sig jättebra! Han lade sig i balans och lyckades gå rakt fram mot fåren i flera meter, varav ett par meter i riktigt sansat tempo 😀 Jag fick inte med mig lina, men vi gick rakt mot fåren i koppel och det verkar funka rätt bra det också. Sist gick det också bra, men fåren drar i full fart när man ska fösa så han måste inte trycka på dom. Hoppas det blir bättre i stora hagen, det är lite svårt att träna fösning på skenande får…

Publicerat på 08 juni 2010, i Fåren, Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för 1 ½ får klippta, duktigt Monster och tandläkaren.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: