Monsters första vallkurs!

Igår var det premiär för Monster, dels på kurs, dels på sprillans nya får. Jag och Monster gick upp som andra ekipage, efter en jätteduktig liten tik. Jag fick lite prestationsångest och Monster blev hetare än vanligt av den ovana situationen och låg väldigt nära men det gick hyfsat ändå. Sen gick vi i fållan också några varv. Han var klart duktigare i ”away-varvet” och gick riktigt bra efter en liten stund. Nåt att träna på hemma!

Totalt sett så behöver Monster dämpa sig och alltså måste jag sätta mer press på honom. Det är ingen nyhet för mig men det är inte lätt! Monster ser nämligen lika glad ut även om jag viftar med en pinne eller en flärp framför näsan på honom.

Vi åkte förbi våra får på vägen hem och eftersom tacka med lammet fortfarande går för sig själv i skogen så kunde Troll valla resten! Vi petade in dom i fållan och där upptäckte jag en klar brist när fåren glatt och utan problem studsade över grinden 😮 Får ta och sätta högre nät på den tror jag bestämt eftersom Monster ju behöver träna där…

Intressant är det att se att mor och barn går så långt från resten av flocken fortfarande! Det är ju ändå 3 dagar sen hon lammade och hon håller sig uppe i skogen när de andra är på fältet. Det får mig att fundera på om det är många bortstötta lamm skulle blivit accepterade om utrymmet vore större? Nån som har får som vet om det är vanligare med bortstötta lamm om tackorna lammar på stall?

Publicerat på 28 juni 2010, i Fåren, Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Monsters första vallkurs!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: