Det är synd om Troll :(

Igår var jag hos fåren en sväng och sen skulle vi vidare till agilityträning. Troll vallade ner fåren och vi skulle ta in dom i fållan var planen, men fåren vägrade totalt! Troll var lite fokuserad på en tass också och tappade dom nästan och efteråt såg jag att han blödde kraftig. Han hade brutit av hela klokapseln på sporren på höger framben 😦 Han har dragit av hela klokapseln, men det är väl bäst att se om det är några rester kvar hos veterinären.. Fördelen är att det är just sporren, den är det ju minst slitage på av klorna, så jag hoppas att vi kan komma iväg till Fagersta ändå i helgen. Vore väldigt retligt om vi måste stanna hemma, isf är det inte första gången som Troll blir skadad under vallning precis innan en tävling… Jag satte tratt på honom inatt, men han blev helt galen! Fick panik och bara flåsade och kastade sig fram och tillbaka. Kanske borde sätta på ett litet bandage istället när jag är borta, jag vill ju inte att han skadar sig pga tratten :S

Monster gick riktigt bra i vallningen, han hade svårt att gå rakt mot djuren, men han var mycket lugnare och flankerade mycket bättre åt vänster! Använde longerpisk nu och viftade lite med, då når jag ju mycket längre i flanken och det gav resultat! Vi ska gå på kurs för Joel Svensson på lördag, det ska bli spännande!

Det blev alltså ingen agility för Troll, men Monster körde delar av den Magne-bana som vi byggde. Jag kom på ett annat sätt att träna gungan som faktiskt fungerade! Det där med att trycka ner gungan och få belöning när det smäller funkar dåligt på Monster, han gör ett rävhopp rakt ner på gungan, kastar sig upp och biter den sen. Det är svårt att kontrollera honom i det läget, han blir väldigt lite vild. Igår satte jag honom istället vid uppfarten, ställde mig vid andra änden och kallade in honom. När han kom fram fick han ost och sen sänkte jag försiktigt och släppte den längst ner. Då höll han sig faktiskt lugn och kommunicerbar hela vägen och ställde sig fint i 2+2 på nerfarten. Den böev en vinnare!

Nu ska jag till veterinären med Monster, han ska hd-röntgas idag! Spännande spännande 😛

Publicerat på 15 juli 2010, i Agility, Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Nämen usch vilken otur!
    Men det borde väl inte vara några problem att åka till fagersta ändå? Som sagt, klon på sporren används ju aldrig, så han borde inte ha så ont av det… Hoppas att det läker fort!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: