Bilder på Monster!

Igår var det vallkurs på Framnäs för Jörgen och vi tränade på att gå runt djuren i fålla och att gå rakt mot djuren. Monster är faktiskt riktigt duktig på att gå rakt mot djuren, han är en ”walk on”-hund sa Jörgen. Han har inga problem med att trycka på djuren vad det ser ut som.

Avslutningsvis tog vi ett varv på lösa djur också och Monster gick strålande! Han är ju lite het och trycker på för mycket och jag pratade med Joel om det förra helgen. Joel sa då att jag skulle blir arg om han trycker djuren förbi mig, eftersom det är oartigt! Alternativet är ju att gå och härja för att få ner tempot, men jag tycket att det blev mycket tydligare för både mig och hunden om jag kan sätta upp ett tydligt kriterium, som att Monster ska hålla djuren till mig, men inte förbi mig, då är det fel. Det har jag alltså tränat på senaste veckan och det blev tydligt igår att det funkade 😀 Monster blev mycket lugnare och förstod mycket bättre VARFÖR jag blev arg på honom. Totalt sett behövde jag alltså säga mycket mindre och Monster jobbade bättre!

Helen Hall tog bilder på mig och Monster som jag får lägga upp i bloggen, tack!!

Publicerat på 23 juli 2010, i Foto, Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Åh vad kul att se! Duktigt Monster 🙂
  GRATTIS till pinnar och höfter också!!

  Gilla

 2. Fina ni är, Vad sa Joel om honom ?
  Kul att ni går kurs..

  Gilla

  • Joel sa att han är lik Ben 🙂 Att han är en stark hund som är lite het och att jag ska träna i fållan tills han får ner tempot. Och så beskrev han det där med att bli arg om han trycker fåren förbi mig istället för att härja på tempot. Och han är redan lugnare och jag har vallat på lösa djur och det har gått jättebra!

   Gilla

 3. Kul att det går så bra!
  Kram

  Gilla

%d bloggare gillar detta: