Vallning idag igen

Jag och AC vallade i regnet idag och vi tränade i 25an med alla hundarna. Fokus låg på tempo och flanker. Troll är galet dålig på höger och vänster, han chansar vilt och AC rådde mig till att köra time out när han gör fel. Det funkade kanon, plötsligt ”kunde” han både höger och vänster. Förmodligen curlar jag honom så han chansar och kommer undan med det trots att han egentligen kan kommandona.

Monster fick fortsätta i samma stil som förut, alltså att han inte får trycka fåren förbi mig. Sen tränade jag också på flanker, han tittar in på fåren och då ramlar han ju in också. Men nu så fick jag honom att faktiskt röra sig fint på cirkeln med ett ”duu” och då blev hela attityden så himla mycket bättre! Han är överhuvudtaget mycket lugnare och har bättre attityd nu än bara i förra veckan 😀 Kurser lönar sig verkligen!

Agility igår och vi (AC och jag då med) ställde upp Åsas landslagsuttagningsbana från Oskarshamn förra året. Det gick bra! Vi nollade, men Trolles tid blev nog inte super, vi behöver få till tajtare svängar! Särskilt nu när vi inte har så galet långt kvar till trean 😉 Men ÅH vad det är bra med den här frekventa banträningen, både jag och Troll utvecklas massor! Monster jobbar på i både slalom och kontaktfält, vi har några knutar i slalom som måste knytas upp och gungan är långt ifrån klar heller, men att stanna kvar i starten går framåt!

Jag har semester den här veckan också, på torsdag ska jag och Pascal till Koster och hundarna till pappa på kollo, men innan det hinns det med mycket hundträning 😀 Skönt med en massa hundtid 😀

Publicerat på 25 juli 2010, i Agility, Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vallning idag igen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: