Semester på Koster

Sen sist så har jag och Pascal haft semester på Koster på västkusten! Det var väldigt trevligt men vi hade kanske inte turen på vår sida. Vi började med att missa 17-färjan pga en trafikolycka på E6an. Vi tänkte då ta 19-färjan istället, så vi ställde all packning på kajen, parkerade bilarna och beställde in mat på en restaurang och kollade in godan ro på när en färja som vi trodde gick till fel sida av ön gled iväg. Döm om vår förvåning när 19-färjan aldrig kom utan att det var färjan vi satt och kollade på som var den sista för dagen att gå till rätt brygga…

Allra sista färjan för dagen släppte av oss på fel sida av ön vid 21.15, sen släpade vi och bar all vår packning över hela ön i spöregn och satte upp tältet medan mörkret föll på… Till slut fick vi in packningen och oss själva i tältet och då var det mesta blött.

Natten efter skulle det blåsa kuling, riktigt så illa blev det inte, men tillräckligt för att jag skulle ligga vaken och undra om vi skulle dö av ett fallande träd. Linnea och jag var uppe i mörkret och lade ner plastbestick i lådor så att inte hela vårt bohag skulle blåsa bort.

På vägen hem sen så regnade det så mycket söder om Mjölby så att trafiken nästan stannade, sen korsade vi dessutom samma regnväder tre gånger på väg mot pappa och hundarna och varje gång fick vi krypköra för att jag inte såg nånting.

Den som säger att Sverige är landet Lagom har då aldrig stött på vårt spännande sommarväder 😉

Totalt sett då var det en väldigt trevlig resa, men det hade ju helt klart varit trevligare med bättre väder. Pascal frös hela tiden och jag badade en gång och då frös jag nästan ihjäl. Men vi läste böcker och spelade spel och tog det väldigt lugnt och det är ju skönt det också ibland 🙂

Publicerat på 04 augusti 2010, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Semester på Koster.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: