Det blev bara en dag i Frövi…

.. för efter andra loppet så gick Troll inte rent 😦 Jag såg inget konstigt under loppet och inte heller direkt efter. Vi gick till tältet efter att jag belönat honom och jag gav honom vatten och tog ut Monster. Då verkade Troll lite obekväm, ville liksom nånstans, men det kan lika gärna varit för att komma undan värmen. Sen, under promenaden så syntes tydligt att han gick orent. Haltade är ett lite grovt ord, men då och då släpade klorna i gruset och han rörde sig orytmiskt. På vägen tillbaka såg jag veterinär Karin, så jag frågade om hon kunde känna på honom. Som vanligt så stretar han och är allmänt ovillig när främmande människor ska dra i hans ben, men han visade tecken på att det gjorde ont när hon tryckte ihop och sträckte ut höger höft. Då stängde han munnen och tungan for ett varv och därför tog jag beslutet att inte starta idag, så nu är vi hemma igen och det blir en lugn söndag istället för en tävlingsdag…

Idag så är han iaf mycket bättre, jag ser inte någonting konstigt på honom när han rör sig så förhoppningsvis så är resten av säsongen inte körd. Karin tyckte att jag skulle isa honom igår, koppelvila i ca 15-20 minuterspromenader i några dagar och sen ev uppsöka veterinär eller sjukgymnast, så vi börjar i den änden och vilar i några dagar.

Hur gick loppen då? Jo första loppet, hopploppet, var en smärre katastrof tyckte jag. Första halvan av banan iaf. Troll verkade ha landat från en annan planet och vi hade 10 fel vid fjärde hindret 😮 Men sen redde det upp sig och resten av loppet gick fint. Det kändes ju lovande inför agilityloppet iaf. Agilityklassen gick betydligt senare och det var hett och kvavt! Det var en rolig bana (tycker nog alla klass 2-banor har varit roliga hittills, så mycket mer spännande än klass 1 :D) och jag skulle göra två blinbyten vid två tunnlar hade jag tänkt. Men jag hann inte riktigt på plats, Troll hamnade på fel sida och vi fick nästan en vägran på nästa tunnel. Troll räddade situationen och vi var fortfarande nolla! Sen var jag lite före honom vid balansens uppfart och han tog ett långt språng över kontaktfältet och där var pinnen körd 😦 Så retligt, så nära! Hade jag bara stannat upp en liten liten stund så hade han säkert varit på… Men om inte om…

Monster tränade på framhoppningshindren och ar entusiastisk som vanligt! Jag tror gungan kommer bli kalas, när han vant sig av med ovanan att vända och springa över igen. Nu tar han den helt själv, han har världens fart och fokus och rent fartmässigt så är han nog bättre än Troll redan. Däremot så brukar Troll inte vända och springa över igen och han biter heller aldrig gungan 😛 Han är otroligt förtjust i alla balanshinder, så det kan nog bli lite spännande att köra agilityklass med honom i början ;)Vi tränade också på lite byten och bakombytena är svåra! Vi har iaf kommit en bit på väg och snart sitter dom nog 🙂

Publicerat på 15 augusti 2010, i Agility, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Malin o Knutte

    Trist!!!

    Gilla

  2. Det var väl fanken också vilken otur du har med Troll och skavanker. Hoppas det inte är nåt långvarigt!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: