Skadade hundar ger mer bloggtid

Skadade hundar skriver jag i plural, varför undrar ni? Jo jag har ända sen Monster absolut inte ville stretcha höger bakben varit lite fundersam på vad det kan bero på. Sen drog Troll upp sin gamla skada igen och jag bokade en tid hos Marie i Norsholm för båda hundarna när jag ändå skulle dit. En stor fördel i att få paketpris och kunna varva ner en hund i taget liggande på vibrationsplatta på väldigt låg vibration och samtidigt känna på den andra.

Monster har alltså en skada som han dragit på sig vid okänt tillfälle, det är en sträckning i muskeln som går på insidan av knäet. Marie hittade den och tryckte lite på den, sen var han lite halt… Så nu blir det någon veckas vila för Monstret också! Det verkar vara på bättringsvägen redan, men jag ska förstås hålla ett öga på det och hålla honom lugn ett tag så att det inte går upp.

Troll då, jo han har minskat lite i sin muskelmassa på höger sida, idag skilde det 2 cm i omkrets. Han är musklad i bakdelen, men mer vore önskvärt. Han är betydligt maffigare i främre delen av kroppen och det beror förmodligen på att höfterna inte är perfekta. Det gör ju tyvärr också att han är svårare att få att bygga muskler i bakdelen. Han är också stel både i rörelsen bakåt och framåt i bakbenen. Så vad gäller? Jo, jag ska försöka få honom tillbaka på banan såklart, han är inte så dålig att han bör pensioneras, däremot bör jag jobba med rörelseomfånget. Simning är ju en bra grej och det får vi nog ta och satsa på i vinter igen. Sen är det ju egentligen bra om jag kan springa med honom så att han travar utsträckt, men vi får se om mina fötter klarar pressen 😛

Det kommer att vara en massagekurs i Norsholm i höst, frågan är om jag ska gå den? Den kostar 1800 kr, vilket jag tycker är lite mycket. Men man får 4 tillfällen gånger 2,5-3 timmar per gång och man får ha med sin egen hund att lära sig på. Kan ju kanske vara bra? Jag är helt värdelös på att massera så egentligen vore det väl inte så dumt, men vad säger ni om priset? Dyrt eller överkomligt??

Publicerat på 23 augusti 2010, i Monster, Rehab, Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Oj då så litet Monster har också ont… 😮
  Trava utsträckt… kan du inte cykla med honom?

  Gilla

  • Det går sådär att cykla med honom för han skriker och drar galet mycket. Jag får bromsa hårt hela tiden och har ingen kontroll för det går så himla fort. Sen finns det bara asfalt här också så jag är lite tveksam till att det skulle vara så bra även om jag lyckades få ner tempot?

   Gilla

   • Jag cyklar ibland på spåren i skogen =) Det blir bra underlag då och jobbigare för mig.. Kanske inte för dig dock då Troll drar men.. hehe

    Hoppas de dina snart blir bra igen!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: