Trolls hältutredning

Trolle var inlämnad hos Djurdoktorn idag för att kolla närmare på hans ben och slå en röntgenbild på höfterna. Troll har ju C-höfter och jag har ju varit rädd för att skadan har med höfterna att göra. Men Trolls höfter är faktiskt fina! Sven kunde inte ens säga att det är C-höfter, han tyckte dom ser bra ut! Det som fattas är 1 (EN!!) grad i Norbergs vinkel, man ska ha minst 105 grader och Troll har 104… Kulan omsluts fint av skålen och det finns inga förändringar i skelettet som visar på ens ett spår av artros! Om han skulle utveckla artros så borde det synas på en hund som nästan är 7 år. Väldigt bra nyheter tycker jag :D! Så skadan är alltså helt och hållet en mjukdelsskada, enligt Sven muskeln som finns i ljumsken och troligtvis är det en sträckning. Så fortsätta med koppelvila, öka motionen gradvis och köra med zon-salva och försiktig stretching så får vi se vart vi kommer med det.

Sven kände även på Monstret och han tyckte inte att han hittade någonting, ingen ömhet och ingen svullnad. Troligen så är det också en sträckning, en ren muskelskada. Som han kände och klämde på knät så borde han verkligen ha hittat något om det fanns något där, verkligen skönt att Monster inte reagerade med smärta!

Jag är alltså aningen mer optimistisk idag, bra det 😉

Publicerat på 30 augusti 2010, i Monster, Rehab, Troll. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Härligt! Det var dags för lite positiva nyheter tycker jag! 🙂

  Gilla

 2. johannamoamanne

  Gud vad skönt att höra! Blev så ledsen efter ditt förra inlägg…hur mycket otur får man ha liksom..

  Gilla

 3. Skönt att höra att det verkar vara på rätt väg igen =)

  Gilla

%d bloggare gillar detta: