Busy busy busy tröööött. Och så det där med djurens val också.

Helgen har varit fullspäckad och jag har varit galet effektiv, eller vad sägs om att städa lägenheten inklusive torka golv, en snabbvisit till IKEA, ett stycke bilhandlande och ett pass vallning igår och ytterligare ett vallpass, storhandlande på Maxi, städande av kylsåp och ihopskruvande av stolar idag? Jag är ärligt talat lite matt nu och funderar på vad man kan hitta på till kvällsmat när kylen är full, men motivationen att laga mat ligger på noll.

Jag har också läst Djurens rätt-tidningen som dimper ner i brevlådan då och då. Den här gången förstås med valspecial och det är intressant! Jag är måttligt imponerad av vår borgliga regering i djurskyddssammanhang, till exempel avskaffandet av världens första djurskyddsmyndighet, protester MOT ett förbud mot handel av säl, att Sverige tyckte att valjakt skulle legaliseras (!!!), de 28 vargar som skjöts av 12 000 blodtörstiga jägare, upprivningen av beslutet att reglerna för pälsnäring skulle skärpas (motiverades av att mer granskning av näringen behövdes, samt att 70 (!!) arbetstillfällen skulle ha försvunnit om pälsfarmarna hade lagt ner. Buhu, hela 70 stycken???). En annan sak som är intressant är att det har kommit skärpta regler när det gäller tävlingsverksamhet inom vallning. Nu måste en veterinär finnas på plats för att besikta djuren innan tävling och för att se till att djuren inte utsätts för lidande. Faktum är att det djur som finns på tävling oftast är i bra kondition, plus att det finns en domare som bryter så fort han/hon tycker att fåren inte behandlas väl. I vissa fall går det alltså att vara hård, när kostnaden landar på de tävlande, men om det gäller en näring som för minkarna, nej då går det absolut inte att dra några förhastade slutsatser om att djuren mår dåligt av att att sitta i minimala burar, sitta på sitt bajs och, i brist på att utöva ett endaste av sina naturliga beteenden, bli äten levande av en burkamrat. Logiken är klockren. *obs ironi…*

Men ja, jag tycker faktiskt om att få mer i plånboken varje månad, det ÄR skillnad att betala mindre i skatt. Men är det värt det? Nej, jag är faktiskt hellre lite fattigare än har en regering som bryr sig mer om jägarnas röster än djurens välfärd. Helt ärligt. Och vad gäller valet, det är faktiskt väldigt få som överhuvudtaget tar med djurens rättigheter i sina kampanjer, de enda som lyfter de frågorna är V och Mp. Alltså så har jag bara två partier att välja mellan 🙂

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/forbjud-palsfarmning

De frågor som Djurens rätt tycker är viktiga för valet är (förstås) pälsnäringen med de stackars minkarna och chinchillorna, kastrering på obedövande smågrisar (ca 6 000 000 st årligen), försöksdjur (visste ni att massor av ursöta beaglar föds upp varje år för att sitta i burar i läkemdelstest när de är under ett år gamla. Efter att testen är avslutade så avlivas hundarna, de är då inte ens 1 ½ år. Yngre är lilla barnsliga pluttMonster alltså. Jag mår illa bara jag tänker på det… :(),  cirkusdjur samt skärpta regler för grishållning (och att de regler som finns följs).

http://www.sfgate.com/cgi-bin/blogs/pets/detail?entry_id=39444

Bara ett år kvar?

Det är verkligen frågor som jag också tycker är viktiga.

Publicerat på 12 september 2010, i Djurrätt, Just nu. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Mycket bra blogg. Och ja, det finns bara två partier i det här valet. Tyvärr.

    Gilla

  2. Håller med Mija. Bra blogg.. Jag har länkat till dig i min blogg. Hoppas att det var OK 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: