En vallsväng till Karin..

.. blev det idag! Det var meningen att vi bara skulle valla på förmiddagen och att jag skulle jobba eftermiddagen, men plötsligt var klockan nästan 15.. Tiden går fort när man har roligt 🙂

Monster började i 25an och vi hamnar lite på sniskan i flankeringarna. Problemet är att han har svårt att ligga kvar, så det är där vi måste börja helt klart. Nu banne mig ska han ligga still! När jag lägger press på honom så springer han och det blir ett varvande av ”ligg” och ”du!” Så vi började om och då förstod han inte. Det blev alltså mycket grundträning och det behöver vi! Sen tränade vi lite drivning och fösning också, fösningen gick bäst av allt. Det märks att vi har tränat, nu förstår han! Så nu ska vi träna på vänster på grundnivå, högerhämt, ett ”sakta” i fösningen (med lina), ett ligg som ska betyda ligg hela tiden och att gå undan för piskan.

Troll gjorde fålla och delning, vilket gick hyfsat bra! Vi avslutade med fråndrivning och med undantag att han inte tar höger och vänster perfekt så gick det bra.

Jag är väldigt nöjd med mina pojkar, även om dagens träning visade framför allt bristerna, men då vet jag ju vad jag verkligen behöver träna på 🙂

Vi ska försöka åka tillbaka till Karin, hon är ju fenomenalt duktig, både på att läsa vad förare och hund behöver träna på och dessutom duktig på att förklara så att man verkligen förstår!

Publicerat på 20 september 2010, i Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Karin ? Är det Karin Söderberg du menar eller ? Det har hon inte sagt nåt om isåfall;)

    Gilla

%d bloggare gillar detta: