Vad händer nu?

Ett katastrofval för sossarna, framgång för moderaterna och miljöpartiet, ett öppet främlingsfientligt parti i riksdagen, gårdagens val blev kaotiskt och omtumlande. Att SD kom in i regeringen är riktigt illa, är det tillräckligt med 60 år för att glömma vad nazismen gjorde sist? Jag tycker inte det, jag minns bilder på magra människor, Anne Franks dagbok, besöket på ett arbetsläger i Tyskland i gymnasiet och berättelsen av en gammal kvinna med ett nummer tatuerat på armen i högstadiet. Förutom att vara avlagda (?) nazister så har dom ju inte mycket mer att säga, det är ju inga ljushuvuden som styr SD direkt. Kolla in den här lilla filmen så får ni se!

Nu är frågan, kommer MP att samarbeta med Alliansen så att vi får en majoritetsregering, eller kommer SD få en vågmästarroll? Kommer vi få omval eller vad kommer att hända? Inte någon gång under min livstid kan jag minnas ett val som är så oklart dagen efter…

Publicerat på 20 september 2010, i Debatt, Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: