Vad är problemet med SD?

Nu har svenska folket röstat fram Sverigedemokraterna i Riksdagen, 20 mandat kommer de att ha, 17 män och 3 kvinnor. Vilda protester hörs runtom i Sverige och man undrar ju då vad vi egentligen vet om SD, vad vill de egentligen? I en analys av deras partiprogram så kan man läsa, fint inlindat, att de (invandrarna) ska få bidrag för att åka hem, att integration innebär att två grupper uppgår till en och att vi då får ge upp vår kultur till fördel för muslimerna, att alla invandra ska testas för HIV och TBC och att invandrarna som har råd att fly hit ska känna sig osolidariska med de personer i sitt hemland som inte har råd att fly. Våra svenska traditioner är tydligen hotade av invandrarna och så även pensionärerna eftersom invandrarna kostar en massa pengar.Vad är då en svensk enligt SD? Jo man ska ha samma kultur och språk, religion och man ska dessutom kunna se om en person är svensk (dvs ljushyllt). Här är rasismen uppenbar tycker jag.

Men SD uttalar sig inte bara om invandrarna, även människor som frångår normen i sin sexualitet får sig en känga och partisekreteraren Björn Söder jämför homosexualitet med tidelag och pedofili. De människor som SD vill ha i Sverige är alltså ariska heterosexuella människor. Är det fortfarande någon som tycker att de är sympatiska?

SD hävdar att invandrarna kostar en massa pengar och i DN kunde man igår läsa en intressant och underhållande artikel om just detta, vilka människor är det egentligen som kostar pengar i Sverige? För även om invandrarna procentuellt sett är högre representerade i brottsstatistiken (något som SD gärna framhåller) så är det ju egentligen män som grupp som utför de flesta brotten. Män slår, män våldtar, män rånar, män kör rattfulla, män finns överallt i alla de fängelser som även vi kvinnor är med och betalar. Om vi nu ska slänga ut de som kostar mest i det svenska samhället så är det kanske männen, oavsett nationalitet, som vi borde slänga ut?

SD anser alltså inte att människor är lika värda, de anser inte att vi har rätt till att älska vem vi vill oavsett kön, de vill inte ha moskéer i Sverige, de vill inte att barn ska ha slöja i skolan, att man ska ta hänsyn till religioner (förutom den kristna) i samhället, de vill inte att kvinnor i offentliga positioner ska ha slöja på sig, de vill att vi ska värna om den homogena svenskheten och att vi absolut inte ska integreras med andra kulturer.

Men vad är egentligen svenskt, vad kan jag till exempel äta? Inte potatis, pasta, ris, något asiatiskt, italienskt, pizza är ju uteslutet, likaså kebaben.. Kålrot kanske, med fläsk till? Och lingon, lingon funkar också.

Vad kan jag använda för moderna uppfinningar? Skiftnyckeln är okej, osthyveln (men inte osten)… Några fler uppfinningar har vi säkert kommit på, men sen blev det liksom stopp. Om vi hade vägrat att integrera med andra kulturer hade vi förmodligen fortfarande suttit i grottor eller skogskojor, druckit mjölk från våra rödkullor och hyvlat barkbröd med osthyveln…

Ja, vi har förlorat mycket genom integrationen, eller hur…

Publicerat på 23 september 2010, i Debatt. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. underbart skrivet!!! Ska verkligen frösöka komma ihåg nosgrimman tills imorgon 🙂 Fortfarande inget svar från EM…

    Gilla

  1. Ping: Demokratins dilemma « Life according to Troll & Monster

%d bloggare gillar detta: