Kumla – så nära, så nära…

Efter 1 1/2 månads agilityvila var det då dags för tävling igen! Troll och jag har vallat oss i form, så förutsättningarna var väl inte de bästa men vi var laddade ändå!

I första klassen tryckte jag honom förbi slalom och svängde honom för tidigt i ett bakombyte så han missade sista hindret och då diskade jag oss. I andra klassen blev det flera rivningar för att jag var på fel ställe och då kändes det verkligen att vi var rostiga 😦

Lördagkvällen och natten tillbringades på ett litet men väldigt mysigt B&B. Lydia, AC, EM och jag tillsammans med 7 hundar på ett litet rum och ännu mindre kök, det var trångt! Det gick ändå, men nästa gång måste vi nog klämma in kompostgaller också 🙂 Det var iaf väldigt trevligt att snacka hund ända tills vi somnade 😀

Agilityloppet på söndagen började med tjuvstart förbi första hindret! Han har tjuvstartat kanske två gånger i sitt liv (varav en gång när uppfödare Eva vann med honom i vintras) så jag blev lite förvånad. Sen gick resten bra men vi fick en rivning.

Sista hopploppet gick kalas men jag följde inte med honom tillräckligt på näst sista hindret så det blev en vägran. Så jäkla retligt, för han kändes så fin och vi hade verkligen hittat varandra på banan igen! Grämde mig ordentligt efteråt.. Vi har vår beskärda del av nästan-lopp, men jag vill ju ha rena nollor ju!

Men totalt sett så ska jag ju bara vara väldigt glad att han håller för agility och att vi kan göra bra lopp trots avbrott i säsongen. Han ser fin ut idag också och att han inte rev något i sista loppet när han borde vara som tröttast visar ju att han känner sig fräsch i kroppen även efter en agilityhelg 🙂 Så synd bara att säsongen är slut för jag känner mig inte alls klar! Det finns bara en klass 2-tävling kvar och det är i Jokkmokk, lite väl långt kanske 😉

Publicerat på 27 september 2010, i Agility, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Jag såg att han blev att sitta så snett att han inte alls hade linje på första hindret i agilityklassen igår. Men jag kunde ju inte säga nåt…

  Gilla

  • Nä det kunde du ju inte 🙂 Skulle va lite kul iofs om domaren kommer där, ”ursäkta, men nu sitter han lite för snett..” 😛 Men jag fick inte en vägran där, varför? Hade bara 5 fel så jag blev nyfiken?

   Gilla

 2. Vi åker nog till Jokkmokk ser det ut som……… Verkar som att Simon vill se norrland också 😉

  TACK för helgen, det var hur mysigt som helst!!

  Gilla

  • Haha, du är ju extrem på att åka långt 🙂 Jag ska ju valltävla nu istället har jag tänkt 😛

   Gilla

   • Nu ja, men inte 13-14 nov väl?

    Gilla

    • Har faktiskt för mig det var nån tävling den helgen? Men jag vet inte än. Men faktum är att det tar nästan 15 timmar att köra till Jokkmokk och att det är 120 mil!!! Känns lite tveksamt, behöver ju två dagars semester bara för att ta sig dit 😛

     Gilla

%d bloggare gillar detta: