Försummad blogg

De två stressigaste veckorna på jobbet är förhoppningsvis över nu. Jag har haft på mig stegräknaren och jag ligger över 20 000 steg varje dag, två dagar i veckan kom jag över 28 000 steg, vilket får sägas vara ganska många.  En hel del timmar övertid har det blivit, skönt att få in lite extrapengar!

Det har varit lite körigt att VP-träna Monster samtidigt som jag har jobbat över en hel del. Nu är det vintertid också så om jag ska träna vallning i veckan som kommer så får det bli på lunchen (eller börjar tidigare på jobbet), men det funkar om jag tar ut hela lunchen på 1½ timme och tar en halvtimme friskvård också. Och friskvård måste det väl ändå vara, jag går i snitt 5500 steg under ett vallpass inklusive uppvärmning och nedvarvning 🙂

Monster då, han går bättre än vad jag trodde att jag skulle hinna innan VPt och det känns jättebra! Nu kan han away/come by riktigt bra och gör det både på framdrivningen, fösning och ur balans. Det han har absolut svårast för är att hålla avståndet och få ner tempot. Våra får är ju rätt tröga så han kan gå riktigt nära dom utan att det händer något, en klar nackdel eftersom fåren nästa helg förmodligen kommer vara springiga pälstackor. Sen vet man ju aldrig om han kan allt på bortaplan som han kan på hemmaplan… En härlig hund att träna är han iaf, han försöker göra rätt och har ju en sanslös motor 🙂 Han fattar snabbt, det har gått otroligt fort att lära in flankkommandona! Igår gjorde han sin första delning med 🙂

Vi ska snart lämna tillbaka fåren, sen blir det agility en gång i veckan och vila i vinter. Kan vara välbehövligt efter en intensiv höst.  Vi får väl börja träna tricks hemma också, och så har jag tänkt börja med viktmanchetter och balansboll så att båda killarna är musklade och fina i vår!

Publicerat på 31 oktober 2010, i Jobbelijobb!, Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Härligt med Monstrig rapport 😉

    Gilla

  2. Om ni behöver springinga får och okänd mark att prova på inför vallhundsprovet kan ni väl komma till ”mina” får? Så får ni chansen att se hur det går?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: