När slutade fisken vara ett djur?

Seriöst, kan ni som äter fisk sluta kalla er vegetarianer? Nu igen, som flera gånger förut så står jag framför en tallrik med fisk som det är meningen att jag ska äta. Jag har uppgivit att jag är vegetarian, men av någon anledning så har alla fått för sig att vegetarianer äter fisk och allvarligt, när fan hände det??? Enligt t ex Wikipedia (samt många andra källor) så är en vegetarian en person som inte äter animaliska produkter. Jag är laktovegetarian, dvs jag äter vissa mjölkprodukter men inte ägg. Jag uppskattar om jag får frågan om jag äter ägg och mjölk när jag säger att jag är vegetarian, men allvarligt, JAG ÄTER INTE FISK!!!  Om man äter fisk så är man inte vegetarian eftersom fisk är en animalisk produkt, fisk är nämligen djur. Fortfarande. Jag lovar.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.ab.lst.se/upload/bilder/omrades_bilder/miljo_och_halsa/miljosituationen_lanet/abborre_hel_Ingvar_Eliasson.jpg&imgrefurl=http://www.ab.lst.se/templates/PrintableInformationPage____7274.asp&usg=__2WYywLScs-Y7cTBsrX24sJ_k2zM=&h=265&w=354&sz=91&hl=sv&start=3&zoom=1&itbs=1&tbnid=EwKkrGP5dTSgYM:&tbnh=91&tbnw=121&prev=/images%3Fq%3Dabborre%26hl%3Dsv%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1

"Hm, är jag ett djur eller kanske en växt?"

Några exempel: Jag beställer vegetariskt julbord när jag jobbade med TM och cateringfirman säger att det ordnar dom! Dom frågar inte om jag äter fisk, dom säger bara att dom ordnar en vegetarisk portion till mig. Jag får ett julbord med ENBART lax och sill… Jag får äta bröd med ost och hastigt inköpta sojabullar på.. Halvkul.

I fredags på personalfesten. Jag skriver ”vegetarian, äter mjölk, inte ägg” på lappen där man ska uppge om man vill ha specialkost. När jag kommer till festen får jag -någon som kan gissa?? Ja, LAX! Jag säger att jag beställt VEGETARISKT, inte fisk och får då till svar att festkommittén sagt att alla vegetarianer åt fisk. Ingen frågade mig vid anmälan om jag åt fisk och hur kan ”vegetarian, äter mjölk, inte ägg” rimligtvis tolkas som att jag äter fisk??? Den här gången ordnade personalen så att jag fick ett kex med grönmögelost istället för laxen. Yay…

Trampar jag någon på tårna må det vara hänt, men om ni äter fisk så är ni inte vegetarianer, då har ni uteslutit rött kött ur er kost. Och när jag säger att jag är vegetarian och därmed blir serverad fisk, då har jag plötsligt ingenting att äta och jag lovar (igen) -det suger…

Nej jag vill få tillbaka den ursprungliga betydelsen av ordet vegetarian -person som inte äter animaliska produkter och då får ni som äter fisk vänligen sluta kalla er vegetarianer…

Publicerat på 21 november 2010, i Debatt, Veganism/vegetarism. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. jag utgår alltid från att de inte har nån koll, jag är alltid övernojjig och brukar speca att jag inte äter fågel heller, för jag minns en period där vegetarianerna visst åt fågel också.

    men det är tydligen svårt det där, de försöker ofta servera mig skaldjur, och att jag inte vill ha ostronsås i mina thai/kinarätter förstår de inte alls.

    Gilla

  2. Jag kallade mig alltid ”jag äter inte nöt, gris eller fågel men fisk och skaldjur går bra” om jag skulle uppge min kost till någon under min kortare period av köttuteslutande. Ändå var jag ”vegetarianen” i andras ögon.. Och som föregående skrev. Även fågel är hos vissa helt konstigt att man inte äter..

    Gilla

%d bloggare gillar detta: