Plötsligt gick det i en himla fart!

Igår gick ljuset upp på riktigt hos båda hundarna och Troll drog så att snön sprutade. Det resulterade i två rejäla magplask i snön för min del innan vi ens hade kommit en halv kilometer… Jag måste bli bättre på att stå på skidorna helt klart.

Monster kopplade också, han drog jättebra! Alldeles för bra i nerförsbackarna så jag fick ploga för att bromsa lite. Sen fick vi ett hundmöte i nerförsbacken, jag försökte bromsa och skrek lite hjälplöst ”stanna, stanna” till Monster som fortsatte i full fart. Jag magplaskade mitt i spåret framför den förvånade hundägaren (som visade sig vara ett agilityekipage från klubben) och blev slicköverfallen av båda hundarna…

Jag ska försöka ge mig ut på lite rakare spår (Rosenkällasjön kanske?) när jag kör drag så att jag inte behöver parera i varje pyttesväng och kanske köra mer på att åka själv i Rydspåret nästa gång, den här gången hann jag inte ens få upp värmen 🙂

Publicerat på 16 december 2010, i Drag. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. korpvallarna kanske? Där är det ju ganska långt rakt. Fast jag vet inte hur poppis hundarna är i spåren…

  skidspar.se, där kan du kolla spårstatus!

  Gilla

 2. Tror inte du ska kolla spårstatus, blir nog inte populär med två hundar 😉

  Gilla

 3. Sant! Kollade skidspar.se och det finns ett (1!) spår i Östergötland som hundar var välkomna… Men i Ryd så är spåren redan rätt kassa så det gör nog ingen skillnad 😀 Och så åker jag i spåret som folk gått och sprungit upp, inte i själva skidspåret..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: