Optimerat dragträningen och satt sprätt på lite pengar

Jag har varit flexledig idag eftersom programmet vi använder på jobbet uppdateras och ligger nere. Istället har jag satt sprätt på lite pengar eftersom man ju har så gott om dom så här års.. eller inte. Egentligen påbörjades shoppingen redan i helgen på hundmässan, hundsäng, bajspåsar och hundtugg fick följa med hem. Idag då så har jag köpt en nomesele till Monster, en massa (men inte tillräckligt många) karbinhakar, 8 meter rep och lite annat smått och gott. Sen har jag sysselsatt mig med att lära mig hur man gör en pålstek och till sist så gav jag mig ut i spåret. Målet var alltså att fixa så att båda hundarna kan dra mig och jag vill ha lösningar så att hundarna antingen drar mig en och en, bredvid varandra eller en före och en efter. Det blev några repstumpar och jag har nog inte hittat den optimala lösningen än. Det kan faktiskt bli så att jag åker tillbaka till båttillbehörsaffären där jag  hittade bra rep för endast 10 kr per meter (MYCKET billigare än Biltema!!)!

Nåväl, idag testade jag att spänna Troll först i ett lite längre rep och sen Monster i ett lite kortare. Båda repen går sen till en knutpunkt med ett rep som slutligen sitter fast i mitt midjebälte. Monster fick dessutom en liten extra koppling mellan sitt halsband och Trolls rep för att hindra honom att flyga av spåret när han hittar en god lukt.. Det har en liten negativ inverkan på min balans när hunden far tre meter åt sidan i full fart nämligen… 😉

Arrangemanget fungerade över förväntan!! Båda hundarna drog jättefint och dom verkar tycka att det är kul! Troll skriker en hel del, Monster är tyst och båda drar ordentligt 😀 Tyvärr skrämde vi en liten hund ordentligt och matten försökte förgäves springa ifatt hunden (är det verkligen rätt metod att springa efter hunden när den springer iväg för att den är rädd?).  Jag tycker att det kanske är lite märkligt att man har hunden lös om den blir så rädd så att den drar och man inte har en chans att stoppa den när det kommer andra hundar, jag ropade till när jag var en bit ifrån och redan då stack hunden med matten vilt skrikande efter. Jag såg aldrig matten hinna ifatt hunden, utan det sista jag såg så var båda på väg under viadukten under Industrigatan så jag hoppas verkligen att det gick bra…

Publicerat på 20 december 2010, i Drag. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Skoj med dragträning! Jag hade dock också blivit lite rädd om jag vore hund och sätt två hundar komma rusande mot mig (även fast dina hundar självklart inte jagade hunden…)

  Gilla

 2. Lovis har åxå stuckit när det kommit hundar rusande mot oss. Fast hon brukar ha koll på om de är lösa eller inte… En gång sprang hon genom Rydsskogen ända hem när vi bodde vid HG. Hann tänka många tankar på vägen hem då…

  Gilla

 3. Ah en båtaffär säger du? Låter VÄLDIGT intressant! Skulle verkligen behöva ny draglina till sexspannet och det blir några meter :S Vart ligger den?

  Gilla

  • Den ligger i Tornby, Marinaman heter den. Norra Oskarsgatan 18 är adressen! Hittade inte såna ihåliga rep som du pratade om, men han hade lite olika kvalitéer och tjocklekar och priserna låg mellan 10-25 kr/m typ. Trevlig och hjälpsam personal var det också 🙂

   Gilla

 4. Skulle oxå vilja åka skidor efter mina hundar, låter hur skoj som helst… Dock är nog inte mina jyckar helt optimala för detta, tyvärr. 😀 Kan se det framför mig och det är ingen rolig syn… *asg*. Men åka skidor med hundarna lösa bredvid sig ska väl kunna gå, blir bara inte riktigt samma sak. 😛

  Gilla

 5. Inspirerande! Problemet här är att det inte finns några skidspår… jag funderar på att köpa en spark och spänna hundarna före och dra iväg på travbanan när hästarna är klara. Skidor är svårt där om man inte tar slalom med stålkanter… Får fundera på hur jag kan få ihop det 🙂
  Jag körde en del skidor med Spencer (borderterrier för er som inte vet). Hade flexikopplet spänt i ett bälte i midjan och det funkade kanon. Han sprang före och ibland drog han lite och trots att han var så liten så hjälpte det massor för min fart. Självklart fick han inte dra mycket alls eftersom det blev för tungt, men viljan var det inget fel på.

  Gilla

  • Helene med Mick kör spark! Jag tror att det går rätt så bra 🙂 Det funkar ju inte här i stan, men grusar eller saltar man inte så går det ju finfint!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: