Risballonger vs fyrverkerier 1-0

Jag lyckades avstyra fyrverkerier från vårt nyårsfirande, istället ska vi skicka upp risballonger. De finns att köpa på t ex Teknikmagasinet och är väldigt vackra! Istället för att skrämma djur och sprida miljögifter så kan man andaktsfullt se de vackra ljusen flyga mot skyn.

http://ellenkarin.blogg.se/images/2010/p1015008_67164188.jpg

Hundarna får åka på kollo till pappa istället för att gå på fest. Där kommer hundarna sitta i ett rum mitt i huset under 12-slaget. Jag klarar nämligen inte av den psykiska pressen att hoppas på att Monster inte blir skotträdd. För Trolls del är det redan för sent och det är JOBBIGT! Hemma är det faktiskt lugnt, jag har knappt hört en raket. Det är stor skillnad från när jag bodde i Ryd där ungj******* säkert har hållit på för fullt i en månad och kör minst en månad till efter nyår. På jobbet i Norrköping så smälls det en del, märkligt att smällar och raketer tycks höra ihop med de bostadsområden som har sämre status? Jag bad ungarna låta bli att smälla när vi kom gående på lunchen före jul, då brände dom av en raket ca 3 m från oss. Jag blev förbannad, Troll blev rädd och Monster tyckte det var obehagligt, kanske framför allt att jag blev arg? Jag borde behärska mig och bara ignorera de oförskämda gräsliga ungarna, men det är så svårt!

Nyår och tiden runt omkring jul blir verkligen förstörd till när man måste tänka på smällare och vilka områden man ska undvika, är ungarna ute nu osv osv… Jag hoppas faktiskt (fast jag vet att jag är hjärtlös) att något eller några barn suger på en fyrverkeripjäs och dör av bariumsulfatsförgiftning så att diskussionen om fyrverkerier ska förbjudas väcks till liv ordentligt. Tyvärr har jag bara hört talas om hundar som dött hittills, och djur och miljögifter verkar ju inte vara tillräckliga anledningar för att bli av med skiten…

Publicerat på 30 december 2010, i Just nu. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

  1. Kom o gå promenad hos oss… Granne med polisen, här finns inga smällare!

    Gilla

    • Det är där man ska bo alltså? 🙂 Vasastan är 1000 ggr bättre än Ryd, Navestad i Norrköping är som Ryd…

      Gilla

  2. Bra idé! Ska definitivt förespråka det nästa år! I år får folk hålla till långt ute på åkern så vi slipper höra så mycket av det…

    Gilla

  3. Det har faktiskt varit lugnt i ryd i år! Bara de senaste dagarna det har smällt lite på kvällarna.. Jag är grymt tacksam (och lite stolt över mig själv för att jag faktiskt lade tid på att skotträna Kezo när han var ung) för att Kezo inte är det minsta rädd för smällare utan istället kikar glatt mot mig i väntan på en liten leversnitt när det smäller! Men det bästa vore ju om det inte small, helt klart..

    Gilla

    • Troll var skottfast när han var liten, men eftersom jag är rädd för smällarna och hoppar högt och eftersom ett antal ungar har bränt iväg såna där häxpipor så försvann skottfastheten för flera år sen.. Men nu har jag köpt skiva!

      Gilla

  4. Tack för tipset! 😀

    Gilla

    • Vassego 😀

      Gilla

      • Kan säga att rislamporna var slut på alla teknikmagasin i hela skåne. Killen i kassan påstod att den sista såldes 15.00 29/12. Vet inte om han var sarkastisk eller inte.

        Som tur är har vi underbara ASTRID OCH APORNA i Malmö. Självklart hade de ett gäng rislampor på lager. Nyår räddat 😀

        Gilla

        • Det var faktiskt slut här också, både i Tornby och på stan.. Men vi hittade den sista förpackningen på Gunnes väskor i Mantorp, weee 😀 Nästa år får dom minsann köpa in fler, jag anar en växande trend 😀 😀

          Gilla

  5. Ekhagen är annars the place to be 🙂 Mitt i stan mitt ute i skogen. Inga smällare här att tala om.

    Fint med ballonger. Själva hoppas vi på molnfritt och stjärnfall.

    kram em, supersjuk

    Gilla

%d bloggare gillar detta: