Slalombågar is the shit. Och snö!!

I förrgår premiärtestade jag slalombågar på Monster för att fixa till ingångarna och vänsterslalom. Bågar är ingenting Monster bara köpte rakt av utan han försökte ta sig under dem och över dem, allt för att ta den närmaste ingången. Men igår så lossnade en del av problemen, han sökte sig själv genom slalom jättefint i vänsterslalom och han tog ingångarna rätt betydligt fler gånger. Eftersom Monster är en hund som lätt kan göra fel 100 gånger även om jag bryter honom och han inte får belöning (extrem motor kanske??) så hjälper det ju inte att han får tänka själv och göra om. Är man nästan lika glad när belöningen uteblir bara man får fortsätta träna och dessutom har lite svårt att tänka i full fart så måste matte byta taktik. Det FÅR inte bli fel helt enkelt och bågarna löser det. Han KAN faktiskt göra fel med dom också (det går att krångla sig igenom även dubbla bågar på höjden) men det är onekligen ganska besvärligt så den vinken fattar han faktiskt.

Gungan är ju vårt andra lilla problem och jag diskuterade det med EM igår. Tyvärr så måste jag nog börja om. Typ iaf. Suck. Det går ju inte riktigt att ha en hund som hugger gungan varje gång den slår över. Knashund.

I övrigt så har det ramlat ner en sisådär 7 cm nysnö under natten och det snöar nu också. Det gillar jag! Vintern har ju typ bara börjat så det är ingen idé att börja fundera på vår (även om det kändes lite så igår i solen) utan jag vill mycket hellre ha lite fräsch snö så att jag kan åka skidor! Jag har inte åkt i år än och nu är det faktiskt på tiden. Har ju inte ens invigt det nya tävlingsgodkända bältet ju och det måste det ju bli ändring på!

Publicerat på 12 januari 2011, i Agility, Drag, Monster. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Själv kommer jag antagligen inte att använda någon annan metod än slalombågar när jag lär en hund slalom. För med Era har det varit helt underbart!!! Nu är ju inte han riktigt färdig med slalomet men det har gått så fort. Både i inlärning och hastighet! :p

  Gilla

  • Nä jag tror också att jag kommer använda det på nästa hund! Det känns ju väldigt smidigt och lätt för hunden 🙂

   Gilla

 2. Vi ser det snöar – hurra!! Jag har inte heller åkt sedan nyårsafton så det är verkligen på tiden med lite snö igen! Har du testat banorna i Landeryd? skidfolk säger att de är jättefina, finns parallella banor så att det går att köra om och att det inte är mycket backar;-) men vad gör det när man har draghund!!

  Gilla

  • Nej jag har inte testat Landeryd, men får man åka där med hund då? Får man det så är det ju ett hett tips 🙂

   Gilla

%d bloggare gillar detta: