Linsbiffar

Det var längesen jag delade med mig av ett recept här eller hur? Nu är det dags 🙂 Det här har jag hittat på nätet så det är inte mitt men hål tillgodo!

 • 2 dl okokta röda linser
 • 2 morötter
 • 1 gul lök
 • 1 dl solrosfrön
 • 1-2 dl havregryn
 • fetaost
 • soltorkade tomater
 • 1 tsk salt
 • 1  tsk chilipulver
 • 2 tsk oregano eller kryddor efter behag

Tillagning
Koka linserna tills de är mjuka, det gör inget om de blir lite överkokta. Rivmorötterna och hacka löken, blanda med de kokta linserna, solrosförna, tärnad fetaost, soltorkade tomaterna i bitar och kryddor. Blanda i havregryn så det blir en lagom kladdig konsistens. Forma till biffar och stek i olja.

Jag gillade dom här biffarna skarpt, Pascal tyckte dom var lite väl ”fibriga”. Vill man ha dom något kladdigare så kan man ju knäcka ner ett ägg också, vill man ha dom vegan så kan man strunta i ägget och i fetaosten! Jag serverade dom med en god sallad och en sås gjord på creme fraiche, naturell yoghurt, honung och nersmulad fetaost, väldigt gott!


Publicerat på 24 januari 2011, i Just nu, Vegetariska/ veganska recept. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Wow, låter ruskigt gott!! 🙂

  Gilla

%d bloggare gillar detta: