Karlstad, inte en kanondag för oss kanske..

4 lopp i Karlstad och inte en enda pinne 😦 Känns lite trist faktiskt. Men från att ha börjat i katastrof så blev det iaf bättre känsla ot slutet.

Första agilityloppet rev Troll lite omotiverat, sen tappade jag sugen lite, schabblade bort mig vid en sväng där jag plockade in Troll för hårt och missade gungans nerfart för att jag bakombytte och han tydligen inte tränat på det på ett tag. 20 (!!) fel fick vi, men det vete 17 vart de sista fem trillade in?

Andra agilityloppet gick katastrofdåligt, efter hinder nummer 3 sög Troll på balansen och var på den innan han hann vända = disk. Sen blev det pannkaka av allt och jag sprang ut.

Första hopploppet gick riktigt bra, men jag valde fel väg runt en tunnel och drog Troll in i en vägran. Fem fel i ett annars hyfsat bra lopp 😦

Andra hopploppet var jag taggad som satan och gick in med känslan att ”nu jäklar!!!”. Och jag höll i och gjorde det från min sida bästa loppet för dagen. Tyvärr rev Troll två hinder på upploppet, fullkomligt onödigt men svårt att påverka… Vi låg inom samma sekund från vinnaren trots en rätt onödig sväng innan slalomet så han gick med bra fart!

Bra grejer var iaf att kf sitter fint, fast jag behöver träna på bakombyten. Slalom gick strålande i alla lopp, jakkon i sista hopploppet gick fint och vi körde ihop oss bättre och bättre alltefter dagen gick. Bra också att jag lyckades ladda om efter katastrofloppet och repa mig! Sen vill jag ha attityden jag hade i sista loppet i varje lopp, hur 17 fixar jag det?  En sista bra grej, jag orkade fint och mina ben kändes väldigt starka även på upploppet i sista loppet, träningen ger resultat!

Stort grattis till Lydia som stod för resultaten idag och tog hem en 2a placering i ena agilityloppet och en vinst i första hopploppet 😀 Ni är grymma! Ida och Kezo gjorde också två riktigt fina lopp, grattis 😀

Publicerat på 30 januari 2011, i Agility, Film, Troll. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Det är bara på´t igen! Gud vad sugen jag blev på att tävla!

  Gilla

 2. Hade samma känsla som du igår i Kalrstad. Tre sådärlopp och ett där man gick in med rätt attityd…
  Såg ert sista hopplopp, så trist med de två rivningarna på ett jättefint lopp!

  Gilla

 3. Känner igen det där! Jag har jobbat jättemycket på min känsla och hur jag tänker innan loppen, och det tar tid och kräver ganska mycket, men när det väl börjar släppa så blir det så mycket bättre! Jag har några tankar jag alltid går igenom innan lopp med Perrin; fokusera, motivera, var medveten (mitt största bekymmer, var medveten om vad du gör och hur du tänker) och varje lopp är viktigt! Jag har inte hittat hela vägen fram ännu, när jag blir stressad orkar jag inte hålla ihop mentalt t.ex, men det har blivit mycket bättre och jag tar tillvara på loppen på ett bättre sätt nu.
  Det är svårt när man kommer in i en dålig spiral att försöka vända på det. Ni har väl ungefär samma sits, du och Troll som jag och Perrin har /har haft, men det gäller bara att vända på det! Våga vinna!

  Gilla

  • Ja vi har väl samma grej som ni hade under förra året. Att det aldrig GÅR! Fast vi hade en riktigt bra form under juli men sen blev Troll skadad… Tror det är det också, vi får inte den där riktigt samkörda känslan för att det blir avbrott hela tiden.

   Jag jobbar på den mentala biten också, men det är svårt! Funderar på att be någon att ge mig en örfil innan loppen så jag får mer ”jävlar-anamma”, jag måste hitta rätt nivå innan.

   Det GÅR ju att vända på en nedåtgående spiral, en bra lärdom att ta till mig efter igår när jag var riktigt nere efter andra loppet men ändå lyckades vända. Jag KAN och VI kan. Precis som du och Perrin 🙂

   Gilla

   • Klart att du kan! Du måste bara bestämma dig innan loppet för att det är i just det loppet, och alla lopp efter det, som du ska visa det!

    Jag kan stå till tjänst med en örfil om du vill =)

    Gilla

 4. Tråkigt med ”stolpe ut”… man blir lite uppgiven av det! Man undrar ibland hur de där förarna gör som radar upp den ena nollan efter den andra. Måste vara grymma på att fokusera och ladda om till varje lopp. Det såg ju fint ut på filmen!

  Jag har märkt för Askos del att jag verkligen måste gå in med rätt attityd och springa mycket fortare än vad jag brukar för att vi ska göra de där riktigt bra loppen. Det går inte att ”finköra” och lyckas. Allt för ofta så lyckas man inte… Dessutom blir man väldigt mentalt trött, där har man lite att jobba på.

  Eftersom jag roar mig med att skriva upp alla våra resultat så kan man konstatera att förra året, som resultatmässigt ändå kändes ganska bra, ”bara” resulterade i 11 nollade lopp på 45 starter, alltså 24% nollor. Hur stor andel nollade lopp gör folk egentligen? 50% borde väl inte vara omöjligt att klara, eller?!

  Gilla

  • Hmm, jag låg på 4 nollor av 25, 16 %… Det MÅSTE ju gå att förbättra 😉

   Gilla

   • Då kan det ju bara gå framåt 🙂 Å andra sidan så har ju Asko inte varit skadad utan kört en full säsong utan avbrott, vilket inte Troll har, det påverkar säkert också.

    Skulle ju vara lite intressant om alla som vill kollade sin nollat-lopp-procent tills på torsdag, så har vi något att diskutera om 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: