Monstret agilerar

Monster fick följa med alldeles själv till ridhusträningen igår till sin stora lycka. Jag tog med ett par övningar och vi använde en av dem, det var en liten bana på 14 hinder med en lång raka som start+ upplopp, sen körde vi två mindre övningar med slalom och gungan också.

Gungan, kan man ju börja med att konstatera, är inte färdig. Jag har jobbat med en stol under uppfarten så att nerslaget blir mindre och det klarar han bättre. När han nu tog hela gungan flög han tillbaka och ramlade in i sitt gamla beteende. När jag ställde någon form av hästhindergrind under så blev det mycket bättre. Summan av kardemumman blir att han definitivt inte ska köra agilityklass i mars, men kanske i maj?

Slalom funkar fint även i svår vinkel i höger, men sämre i vänster. Träna mer med bågarna och få in rytmen ordentligt blir läxan där! Men att ingångarna har börjat sitta är ju kanon, det kunde han inte för 2 veckor sen 🙂

Sen den kombinationen som jag gjorde blev kanske inte riktigt som på pappret eftersom ridhuset var för smalt. Men starten klarade han jättfint, han kan kallas in genom däcket och sitter stadigt nu! Vårt största problem kan man väl säga är att han är extremt lättvänd och förarkänslig. Så fort jag tänker att vi snart ska svänga så svänger han, så fort jag bromsar lite så slutar han suga på hinder och blir fokuserad på mig. Det här har förstås med att göra att vi har lite brist på utrymme inne på HU och bara kan träna på yta en gång i veckan och att Monster inte tränat alls i ridhuset på några veckor. Men den stora läxan till mig är att SPRINGA! När jag spinger för fullt så hänger han på och då hoppar han också. Tyvärr är ju även det svårt att träna på när man riskerar att springa in i en stolpe när man kutar inne på HU.. Men när det blir barmark, DÅ JÄKLAR!!

Han är otroligt rolig att köra och har världens fart så när vi får till släppet så blir det nog kalas 😀 Kan också konstatera att han kan alla hinder nu, det är bara gungan som inte går att tävla med. Och slalom om man vill köra vänsterslalom. Men snart så! Agilitykarriären närmar sig med stormsteg 😀

Publicerat på 07 februari 2011, i Agility, Foto, Monster. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Biter han i gungan? Vad händer om du kastar leksaken innan den slår ner?

  Gilla

  • Har för mig att jag testat det, iaf har jag kört med leksak på marken, men han kan ju släppa leksaken för att fara på gungan så den har ju högst värde om man säger så.. Kan testa idag hur han reagerar på att slänga den, för jag minns inte 🙂

   Gilla

 2. Det kommer att bli toppen med våra småttingar så småningom!!! 😀 Får se om vi får något svar på Lasses mail till Vallas styrelse. Då jäklar ska vi träna på att springa!

  Gilla

 3. Monster ska vara med i Valla i mars, eller? Innan har jag för mig att det stod ett frågetecken efter den tävlingen i din kalender, men nu står det minsann hoppklass 1 Monster! 😀 Vad roligt, ska bli jätteskoj att se honom!

  Gilla

  • Ja nu har jag bestämt att han ska köra 😀 Fast bara hoppklassen. Agiltyklassen får vänta tills i vår, förhoppningsvis har vi fått ordning på gungan då! Ska bli jättekul att se Faile också 😀

   Gilla

%d bloggare gillar detta: