Långa raka banor

Vi hyrde ridhuset idag och tränade klass 1-banor med unghundarna Nox (Therese Pierrou), Era och Monster. Meija och Immer hängde också med på ett hörn, men körde inte hela banan. Jag letade banor på Åsas banblogg och lade in i nya iFånen (fota, lägga på hinder på rätt plats och tadaa, banor som jag tar med mig på träningen :D) och tog två hoppbanor från Forsekvarna i höstas. Den ena var superrak och alltså jättesvår för våra unghundar som inte har tillräckligt med släpp än. Den andra var lite lättare. Efter dagens träning känner jag mest att vi måste träna mer på banor, och mer på långa avstånd! Avstånden mellan hindren blev nämligen 6-7 m och dessutom så fick vi springa rakt över diagonalen fram och tillbaka och ovanpå det ett långt upplopp så med en snabb hund så var det väldigt svårt att hinna. Klass 1-banor är verkligen inte lätta! Ok, inga fällor, men springigt och svårt på andra sätt.

Rosettjakten får mest bli banträning för vår del känner jag. Vi ska hyra ridhuset ett par gånger till, men jag hinner nog inte få till banträning så att han egentligen klarar att köra hela banor utan att klistra på mig eller snurra till det. Idag var faktiskt första gången som Monster körde hela 19 hinder! Vi får helt enkelt inte plats med långa banor på söndagsträningen och på HU är det helt kört att köra mer än några hinder i rad. Men men, vi har ju tiden framför oss 🙂 Snart kommer sommaren också och då har vi mycket mer möjligheter att bygga rakor, och stora öppna banor och kombinationer!

Kontentan av dagens pass är att i början gick det rätt dåligt, men mot slutet så släppte han mycket mer och gick bättre och bättre. Alltså lärde vi oss något 🙂 Dessutom så gjorde han vänsterslalom riktigt bra 😀 Galet rolig är han iaf, och galet signalkänslig! Vi kommer nog inte ha problem med svängar med tanke på hur lättsvängd han är nu… 😛

Publicerat på 24 februari 2011, i Agility, Monster. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Tänk vad galet roligt vi kommer att ha med våra småkillar i år! Både i agilityn och vallningen! Nästa gång får vi se till att filma för jag känner att jag behöver analysera lite över vad jag sysslar med på banan. Vad jag gör och inte som får honom att riva. Hoppas att vi hittar några tider som passar!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: