Jag är inte bitter… eller jo det är jag!

Den här artikeln finns på Aftonbladet. Alltså det är bara så deprimerande, jag skulle valt en annan utbildning så hade det varit större sannolikhet att få jobb, till och med om jag valt samma utbildning fast på en annan ort. Skumt alltså, vad beror det på att Linkan är sämst av alla biologutbildningar?? Nån som har en idé av er som pluggat här eller läst biologi någon annanstans?

Publicerat på 15 april 2011, i Studierna. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Du borde gästföreläsa för alla nya studenter på biologprogrammet här. Spring för livet medan du har chansen! ska ditt motto vara.

  Det är fan galet att de fortsätter en utbildning med så usla siffror!

  Gilla

 2. Vilken tur att jag har dubbel examen då, för jag hade nog inte fått så mycket jobb på min biologexamen heller även om den är av annan sort. Bedrövligt av universitetet att man fortsätter spotta ut biologer till en icke existerande arbetsmarknad 😦

  Gilla

 3. Jag undrar lite hur undersökningen har gjorts… För drygt ett år sedan gjorde vi faktiskt en undersökning på biologiavdelningen där några av lärarna ringde upp och personligen pratade med ett 100-tal tidigare studenter. Från den undersökningen visade det sig att ca 80% av alla tidigare biologstudenter hade jobb idag som de ansåg vara relevant för sin utbildning.

  Gilla

  • Det är ju lite svårt att läsa ut från artikeln, men antingen är det direkt efter examen eller inom 3 månader efter examen. Jag skulle också gissa att man får betydligt större andel om man undersöker säg ett år efter examen.

   Gilla

%d bloggare gillar detta: