Amsterdam dag 2

Dagen började med en lång väntan på ett mysigt ställe som serverade ekologisk frukost. Jag var bra hungrig när vi till slut fick maten! Sen gick vi mot Riksmuseet, tyvärr fick vi prioritera bort van Gogh pga dyrt inträde och extremt långa köer, säkert ett par hundra meter… Men en hel del konst har insupits, däribland Rembrandts Night watch.

Lunch intogs i den väldigt mysiga stadsdelen de Pijp men tyvärr var den stora marknaden stängd. Vi traskade norrut och hamnade till slut vid Anne Franks hus. Det var med tårar i ögonen som jag tittade på de vykort och planscher som Anne en gång satt upp för att få de tomma väggarna att verka lite roligare…

Från den tunga upplevelsen av att se de få rummen som en gång hyste Anne och ytterligare 7 personer traskade vi mot Red light districts för att se något helt annat. De prostituerade står verkligen där i sina skyltfönster och det känns helt abstrakt att folk bara kan gå in där och ligga med dom. Det är allra mest väldigt unga tjejer som står där, tragiskt tycker jag och också lite obehagligt… Marijuananlukten som ligger tung här och var är ju också lite märklig, men jag finner nog tjejerna i sina fönster mer beklämmande..

I de flesta områdena vi har sett så känns Amsterdam rätt likt Sverige med undantag för att det är mycket mer välskött och rent än hemma, men när man kommer till de mer centrala delarna så är skillnaden större. Men i det stora hela gillar jag Amsterdam 🙂

20110425-234314.jpg

Publicerat på 25 april 2011, i Just nu. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ha det fortsatt superkul!!!

    Gilla

  2. Beatrix Eklund

    Vad härligt ni verkar ha det!! Njut lite åt mig med 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: