Jäkla slalom och en halt hund

Idag blev jag faktiskt lite ledsen över att jag inte fick igenom Monster på ett enda av dagens 4 slalom. Det bara GICK inte! Och det är ju något frustrerande med tanke på att han KAN göra så himla fina slalom på träning! Men tydligen är det inne att inte göra fina enkla linjer till slalom i klass 1 utan att krångla till det… I agilityklasserna var det en tunnel som låg lite snett på så hundarna kom i en himla fart, dessutom var gungan efter slalom båda gångerna vilket gör det väldigt svårt när man har en hund som tycker att gungan är häftigare än den värsta berg-och-dalbanan på Liseberg… I hoppklasserna var det framförbyten som gällde till båda slalomen. I Söderköping var det likadant, klass 1 hade en jättesvår ingång i både agility och hopp, den blev mycket enklare till klass 2. Morr…. Åsa hade däremot bra ingångar i Linköping, tack för det, det var mycket trevligare 🙂 Jag tycker att det är lite elakt, unga oerfarna hundar som Monster tappar ju självfötroendet när det blir så svårt och det är tillräckligt mycket att hålla i kropp och knopp när man är en väldigt het border colliepojke på tävling för att brottas med svåra slalomingångar också. Överlag så var särskilt hoppklasserna apsvåra. De hade varit väldigt roliga att köra med Troll och de var inte omöjliga, men alldeles för svåra för nybis-Monstret. Trist tycker jag! En nolla var det bara i large på 45 starter i sista klassen, då tycker jag faktiskt att banan är lite för svår..

Så vi fick en hang-up totalt idag och det bara gick inte så jag blev lite ledsen och funderade på att stryka mig i sista klassen, men sen hittade jag på en annan plan, gjorde en egen bana och struntade i slalomet. Och den banan gick faktiskt bäst! Särskilt på slutet så hittade vi en rytm där Monster både först svängde tajt över hopphinder och sen sög jättefint på målsträckan! Tyvärr blev det ingen film på när Monster kändes som bäst och jag får se om jag ska klippa ihop något av de filmer jag har. Det är ju inte så kul att kolla på slalomkrångel…

Dock så är det ju kanske inte en lösning som funkar i framtiden 😉 Men vi fick iaf en bana med flyt där vi gick glada och nöjda i mål! Nu ska vi fortsätta med slalomträningen hemma och jag hoppas att det har löst sig till Växjö…

Den halta hunden är Troll som är för tillfället halt på ett framben. Jag vet inte hur eller när, men det verkar vara under torsdagen något hände. Jag var på kurs då men Pascal såg någon ojämnhet i rörelserna. Han är satt på koppelvila och bara korta promenader i några dagar så får vi se, jag tyckte att han såg bättre ut ikväll än igår så jag hoppas att det löser sig. Det verkar vara samma hälta som tidigare i våras så om det inte försvinner eller dyker upp igen så får jag kolla upp det noggrannare. Men som läget är nu så hoppas jag att han är fit for fight till Växjö om två veckor.

Nu väntar sängen, både jag och vovvarna är väldigt trötta efter den här dagen!

Publicerat på 21 maj 2011, i Agility, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Trevligt att träffas idag! Jag håller med, hoppbanorna var inte klass I, snarare klass II. Det var riktigt roliga banor, men inte med oerfarna hundar som det ofta är i klass I.
  Jag tyckte ni gjorde väldigt fint i sista loppet, slutet såg ju hur himla bra ut som helst! Hoppas att Trollet slutar halta snarast.

  Gilla

 2. Väck debatten om slalomingångar på agilitylistan – kan ju vara intressant att se om det är en trend eller bara tillfälligheter på de senaste tävlingarna.
  Tråkigt att Troll är halt igen 😦 hoppas det går över fort, hade varit trevligt med en promenad någon dag!

  Gilla

  • Man blir ju lätt halshuggen om man skriver nåt där 😛
   Troll är lite bättre så förhoppningsvis kan han gå långa promenader igen mot slutet av veckan!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: