Träning hos AC

AC har ju den fenomenala lyxen att ha en alldeles egen agilitybana. Dessutom är hon väldigt duktig på att träna hund! Nya stjärnan Ed och Monster fick köra en klass 1 bana och även om Monster gick upp i stress och blev klistrig när det blev fel så lyckades jag med Acs råd få honom på rätt köl igen genom att kampa upp honom. Jag hittade några svaga punkter idag som att hoppa hinder som går ut från banan och att suga framåt men jag hittade också sätt att belöna just de sakerna. Kontaktfälten kändes fina och slalom kändes hyfsat. Han reagerar väldigt tydligt på när stödpinnarna sticker ut fel, men han blev bättre efter några repetitioner. Jag har en plan 😉

Nu ska vi vila i några dagar, Monster ska ha helvila och bara promenader och Troll ska utöka sina koppelpromenader lite långssamt. Det har varit en intensiv period med mycket tävlingar nu så nu tar vi en liten paus innan vi tar nya tag och jobbar vidare!

Publicerat på 23 maj 2011, i Agility, Monster. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Härligt när man hittar svaga punkter sådär. Så skönt att hitta orsaken till att det inte alltid känns hundra. Framförallt är det ju bra att hitta lösningarna!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: