Frövi!

Det var en riktigt trevlig tävling i Frövi idag! Inte alls så mycket regn och långa dagar som det brukar utan klasserna avverkades i rask takt och låg i bra ordning!

Troll började och han kändes jättefin att köra, stark och stadig. Tyvärr har bristen på träning gjort att vi inte tränat på svängar i den utsträckning som behövts så det blev totalt tre rivningar i tajta lägen. Men jag är väldigt väldigt glad över att han är hel och inte är halt även efter två lopp! I hoppklassen hade vi näst bäst tid och jag är riktigt nöjd med slutet! I agilityklassen gick det kalas tills det blev en rivning och luften gick ur mig vilket bidrog till en vägran på gungan. Och så blev det en krok till slalom, annars känns han fin att köra! Hoppas hoppas att han får vara hel nu!

Jag hade lite förhoppningar när det gällde Monsters slalom idag eftersom det gått så himla bra på träning. Målet var att han skulle komma in rätt på första försöket. Men det sket sig, jag fick inte igenom honom alls. I första loppet var det förmodligen att jag framförbytte som störde honom, det måste vi träna på! I andra loppet hade han nog redan en hang-up. Jag undrar vad som händer när han antingen går in fel eller kör varannan port rakt igenom? Vad fasen liksom? Efter första loppet funderade jag allvarligt på att börja knyppla istället. Men jag ryckte upp mig och fick till ett lopp i agilityklassen, fast slalom kom vi ju inte igenom där heller. När det redan blivit fel så hjälper det ju inte att han blir väldigt klistrig efter heller. Vad göra liksom? Jag började kanske tävla för tidigt, fast han kunde slalom hemma innan jag började tävla? Inte hjälper det ju att banorna ÄR svåra heller, jag minns faktiskt klass 1-banorna när Troll och jag började och nu är dom mer klass 2. Det är inte många nollor heller så jag är knappast ensam om att tycka det heller. Aptrist faktiskt.

Eftersom jag var nästan sist så frågade jag om jag fick träna slalom efter tävlingen var slut och det fick jag. Det gick bra när jag drog isär till 4 pinnar och det funkade på 8 pinnar men 12 ville sig bara inte. Tur att det är 3 veckor till nästa tävling, jag ska träna slalom varenda dag. Eller nä, det kommer jag kanske inte, men jäkligt ofta iaf. Med framförbyten och hela kittet…. Jag VET att jag kommer titta tillbaka på det här och tänka att ”oj vad problem vi hade i slalom, men nu kan han ju alla ingångar och är hur stadig som helst” men NU är det ju lite frustrerande att det som funkar hemma verkligen inte funkar på tävling. Men vi SKA ta oss igenom det här, blir han supersuperstadig på träning så måste det ju funka till slut!

En annan aspekt är att han var galet trött. Han slappnar inte av i buren utan sitter och flåsar och är laddad HELA tiden och det är klart att om man sitter så i några timmar så blir man ju helt slut och då är det ju inte så konstigt om slalom inte funkar. Efter hopploppet så fick han lunch och sen somnade han faktiskt en stund. Jag ska tänka på det nästa gång (när startordningen är 2-3-1, vilket gör att Monster måste vara på plats HELA dagen innan han ska tävla så att han kommer vara helt slut), kanske ska jag ta ut honom ett pass på fm så han blir lite trött, ge honom mat och sen hoppas att han sover några timmar innan hans start? Någon lösning på det lilla problemet måste jag ju hitta om jag inte bara ska åka på klass 1-tävlingar eller tävlingar där han startar före Troll… Och det känns ju faktiskt inte som en rlímlig lösning i längden.

Publicerat på 11 juni 2011, i Agility, Film, Monster, Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Troll såg verkligen fin ut! Lite mer träning så han orkar hoppa svängar bara så ramlar pinnarna in!

  Gilla

 2. Troll såg fantastisk ut tycker jag!

  Vet precis hur det är med slalom, men det släpper!
  Det jag däremot funderar på är om du skall ställa tältet ngn annanstans… de hade ju värsta utsikten på alla som kom i mål och belönade sina hundar. Vilken hund skulle inte tycka det var jobbigt att sitta och titta på den en cirkusen? Finns def en anledning till att jag sällan har mina hundar runt banan, och det gäller även Pirri även om hon sover. 🙂 Kankse ngt att testa nästa gång. Borde ju räcka att sätta tältet i andra rad.

  kram,
  ps – du får gärna messa lösenord 🙂 Även om jag tror mig redan veta det mesta. Jättekram!!!

  Gilla

  • Det var ju därför jag sydde buröverdraget i vintras 😛 Han ser faktiskt inget ut. Däremot hör han ju. Ska ta med två tält till Kanonsabotören och se om han lugnar sig lättare om han sitter ”mer bakom”.

   Gilla

%d bloggare gillar detta: