Troll hos veterinären

Igår då så hade vi vårt inbokade besök på Norsholm med både veterinär och sjukgymnast. Efter böjprov konstaterades att Troll är 1-1,5 grad halt på höger fram! Jag som trott att det var vänster fram som strulade pga höger bak, men nu är det inte ens diagonalt? Dessutom var han muskelfattig i bakdelen. Just det var väl ingen nyhet eftersom han är väldigt svår att få att bygga muskler där bak. Monster rör sig ju ungefär lika mycket som Troll och han har en mycket rundare rumpa.. Han var också sämre musklad höger fram så antingen har han haft ont ett tag eller så har han överkompenserat med vänster fram pga höger bak och därigenom fått mer muskler där. Sen sa dom ju förstås att han rör sig konstigt överlag, är fransysk fram och instabil bak, men det borde han kunna leva med sa Arne.

Diagnos blev det ingen idag utan 900 fattigare fick jag åka hem och återkomma på måndag. Då ska han lämnas in för en mer ingående hältutredning. Då får vi se om jag kan få veta varför det har strulat med frambenshältor av och till i vår. Fram tills på måndag ska Troll hållas igång, att jag tävlade honom i helgen var helt rätt tänkt tyckte dom eftersom det är mycket svårare att sätta diagnos och hitta fel på en hund som har koppelvilat i två veckor. Samma tanke gäller nu i veckan. Och eftersom han inte ser halt ut så känner jag  mig inte så dålig, det hade känts jobbigare att hålla igång honom om han verkligen haltade..

Jag ser iaf ännu en agilitysommar med Troll susa förbi utan några tävlingar eller uppflyttningspinnar. Kanske ska jag bara lägga av att ha några mål med Troll? Bara vara glad för att vi fått köra något lopp utan att han gått sönder och strunta i resultatet? Vi får ju ändå inte några nollade lopp när både tränings – och tävlingskontinuiteten uteblir…

Publicerat på 15 juni 2011, i Skador, Troll. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Usch vad tråkigt! Nu hann ju jag lite längre innan Lovis började gå sönder, men numera kör jag så. Jag är glad för varje lopp vi får och njuter som fan. Har inga mål (utom att jag gärna skulle sätta en hoppnolla till för att få Ag Brons).

  Gilla

 2. Beatrix Eklund

  Usch vad tråkigt!! Men, samtidigt skönt att få en ordentlig utredning och verkligen ta reda på vad som är fel med honom. Kanske du får en super eftersäsong! Sommaren är faktiskt inte riktigt agilityns enda tid, man tävlar ju faktiskt ganska mkt även på hösten och vintern 🙂 Men, att njuta av alla lopp man gör, självklart ska man göra det!!!

  Gilla

 3. Fy vad tråkigt.. Men samtidigt är det ju ändå skönt att något händer. Hoppas det visar sig vara hyfsatt lättåtgärdat i alla fall.. Än finns det ju mycket tid kvar på säsongen!

  Gilla

 4. Det finns ju många övningar som stärker bakdelen särskilt! Bland annat promenader med kättingdrag samt balansövningar. Kan dock bara bra att ta reda på så det inte är skelettets konstruktion som hindrar musklingen… Jag ger nu glutamin till dem av mina som har svårt att bygga ordentliga muskler. Har fått en märkbar effekt! Är ju inget proffs utan spekulerar lite, men kanske det kan vara till någon nytta?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: