Kurs i värmen

I två dagar har vi gått på kurs för Malin Elfström! Det har varit galet varmt och hundarna har blivit varma och trötta, tur att det fanns ett dike att bada i! Kursen har varit jättebra, jag har fått hur många tips som helst! Det grundläggande problemet för mig och Monster på agilitybanan är att jag mesar och daddar lite med honom. Jag är van vid en väldigt snäll hund i Troll och nu har jag en som är lite tuffare och gärna smyger till sig fördelar. För Monster är inte dum, han gör bara saker liiiiite olydigt, sådär så att jag släpper igenom det. Och när jag släpper igenom det så blir han svårare att styra och kontrollera och då känns han som nitroglycerin på banan.. När Malin pekade ut de ställen som Monster fuskar på (som att dra nån tiondel innan jag ger startkommando istället för att vänta på det faktiskt kommandot) så blev han mycket trevligare att köra!

Jag har en hel massa filmer som jag ska redigera och kolla igenom och det kommer senare, just nu tänkte ja bara göra en kort sammanfattning vad jag ska träna på!

 • Studs, två hinder på 130 cm avstånd, med sväng efter. Detta för att träna att korta upp sig och svänga eftersom Monster skjuter framåt i full fart i alla lägen.
 • Stå stilla och skicka på hinder och tunnlar (och långhopp). Detta för att lösa problemet att jag tycker att han klistrar, han letar inte upp hinder och jag stöder upp för mycket! Nu måste Monster ta ansvar själv!
 • Stanna kvar i starten. Han sitter ju skapligt, men är för laddad och lyfter rumpan och startar ibland sekunden innan jag ger startkommando. Det ska bort, nu ska han sitta som en sten!
 • Tajta svängar.
 • Boxhörn. Det här är han rätt duktig på men det ska tränas vidare och dessutom ska det funka även med bakombyte innan.
 • Bakombyten. Kan han skapligt, men vi måste träna mer på det.
 • Slalom. Sätta kompostgaller så att han inte kan gå fel och ta time out när det blir fel så att följderna blir värre än utebliven belöning eftersom Monster inte bryr sig nämnvärt om det.
Slutsatsen är att Monster ska få mer ansvar, verkligen lyssna på mig och få färre chanser! Han utvecklades enormt mycket under de här två dagarna och idag har han gjort saker som jag inte hade en aning om att han kunde, en väldigt härlig känsla! Jag har daddat lite med honom och följt med och gjort lättare i många lägen, men då lär han sig ju inte! Dessutom blir det jättesvårt för mig att följa med hela vägen när han är så galet snabb som han är…
Jag bara längtar efter att få träna på allt detta nu!
Troll har varit med litegrann och han har gått bra! Det enda är att han ibland får för sig vart vi ska och bara drar dit utan att lyssna. Då blir jag lite sur faktiskt. Men det kan ju vara följden av att han inte tränat så mycket den senaste tiden. Han har iaf hoppat fint och inte rivit mer än något hinder när jag pratat precis just då eller kastat leksak precis över hindret för det klarar han inte så bra. Han känns fin och härlig överlag!
Annonser

Publicerat på 28 juni 2011, i Agility, Monster, Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Låter som en jättebra kurs! 🙂

  Gilla

 2. Vill ju se film med! 😉 Synd att jag missade chansen men vi får se till att dra hit henne igen!

  Gilla

  • Jag håller på med att byta format så att jag kan editera de filmer som jag tog med telefonen så de är på väg! Kanske hinner jag klart imorgon? Jag tyckte kursen var kalas verkligen så jag skulle gärna ta hit henne igen!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: