Fler böcker!

Först och främst, En geishas memoarer av Arthur Golden, läs den! Eller lyssna 🙂 Väldigt väldigt bra och intressant om Japan och dess geishor. Sen lyssnade jag på en annan slags memoarer, fast mer på humornivå. Det var Fånge i Hundparadiset av Martina Haag. Den var underhållande och lite rolig, men inte fantastisk. Nästa bok var Häxan från Portobello av Paulo Coelho. Jag gillade verkligen Alkemisten, som Coelho fick Nobelpriset för, men den här? Nja, den klarar man sig utan. Till sist blev det humor igen, Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist och jag säger bara läs den! En underbar och mysig historia som fick att sakna min älskade mormor och se fram emot den dag jag själv blir tant! Det ni, det är inget dåligt betyg 😉

Jag har förresten börjat kolla på Twin Peaks! Jag har inte sett den tidigare och nu tyckte jag att det var på tiden, det är ju ändå lite kult. Den är helt klart sevärd, om än lite skum 🙂

Annonser

Publicerat på 29 juni 2011, i Litterärt. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Sorry för att jag korrigerar dig, men Coelho har aldrig fått nobelpriset. 2008 gjorde Expressens nöjesredaktion ett misstag och kallade Coelho för nobelpristagare – men erkände sedan att de blandat ihop honom med Coetzee. Rätt slarvigt av dem, eftersom Coetzee fick priset redan 2003. 🙂

  För övrigt är Coetzee en av få nobelpristagare som faktiskt funkar att bara nöjesläsa. Kolla in Onåd och I väntan på barbarerna, tror båda finns som pocket numera.

  http://www.svb.se/nyheter/i-30-minuter-var-han-nobelpristagare

  Gilla

  • Där ser man! Du får gärna korrigera mina misstag, särskilt om de är så uppenbara som detta! Jag har alltid trott att Coelho fick Nobelpriset för Alkemisten, den där felskrivningen rotade sig tydligen i mig iaf! Däremot visste jag faktiskt att Coetzee fick Nobelpriset och jag har läst Onåd (har jag för mig) men den var jag mindre imponerad av. Kanske borde ge I väntan på barbarerna en chans ändå?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: