Inga resultat men ändock två vinster

En liten sammanfattning av helgen:

Troll

Lördagens agilitylopp gick i bra fart men efter en tunnel med en sväng efter halkade han i det blöta gräset och fick inte upp kroppen. Det blev tre rivningar på raken, han lyckades inte samla ihop sig igen. Resten av loppen gick fint. I hopploppet (som var klass 3-nivå mer än klass 2) gick han som en dröm och vi klarade stället där de flesta diskade sig galant. Sen skulle han hoppa mot mig efter slalom och tappade fullständigt fotfästet i upphoppet och likt en höjdhoppare åkte han runt och landade på sidan på hoppet och ner i backen. Det såg riktigt farligt ut på filmen och jag stannade upp, sktirädd och klappade om honom och kollade att han levde. Jag vågade inte köra mer utan gick av men han mådde bra efter smällen!

Söndagens agilitylopp gick så himla bra! En jäkla skitrivning (efter en tunnel) annars hade vi andra bästa tiden efter Kenth Svartberg. Den som kom tvåa hade 4 sekunder långsammare tid än Troll… Grymt lopp annars! Hopploppet gick fint fast han rev två hinder och ja, det var efter tunnlar.. Vad göra? Vara extremt tydlig med kommandot efter tunnlar och verkligen försöka få honom att korta upp sig kanske?

Den stora vinsten med Troll är att han inte visat några som heslt tecken på hälta eller stelhet utan han verkar må jättebra även efter 4 lopp i helgen 😀

Monster

Jag testade en ny strategi i slalom för att få kontroll och faktiskt få honom igenom slalom så att vi får lyckas! Jag satte honom helt enkelt framför slalom, ställde mig vid andra pinnen och kallade in honom. Ja det kostar tid, men han måste få lyckas! I första agilityloppet så fick vi inte till det direkt ändå men på tredje försöket gick det hyfsat, vi diskade oss inte där. Sen satte han upp en baktass på aet och så var disken där. I hopploppet var slalomingånen rätt enkel så jag släppte på honom och då tog han andra porten, jag satte honom och då gjorde han slalom jättefint!  Sen fick vi två rivningar (det hade precis regnat och var riktigt halt), så 15 fel blev det totalt.

I söndagens agilitylopp var jag duktig och tog om balansen eftersom han hoppade kf.  Sen satte jag honom i slalom och han klarade ingången men gick ur för tidigt, jag tog om och då gjorde han det kalas! I hopploppet släppte jag på honom på en självständig slalomingång eftersom den låg rätt så trevligt och då tog han det!!!! Klockrent och jättefint på första försöket!! Det här var, som ni säkert förstår, den andra vinsten med helgen 😀 I övrigt så plockade jag upp honom rätt hårt och fick ett missförstånd så han rev innan slalom och så frågade han på upploppet och rev långhoppet. Men han tog slalomet själv!! På tävling!! Jag tror verkligen att det här är rätt metod, jag tar kommandot och han är tvungen att stressa ner när jag sätter honom. Det ska jag fortsätta med i svårare ingångar och sen ska jag försöka få honom att ta lätta ingångar själv och så hoppas jag att detta slalomgissel börjar luta åt att ta slut nu!

Filmer finns men är inte klara, det kommer väl kanske under veckan, nu ska jag till jobbet!

 

Publicerat på 04 juli 2011, i Agility, Film, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Så jäkla glad för din skull Hedvig!!! Monsters sista slalom var bara så grymt fin!!! 😀 Och att Troll känns bra efter två så långa dagar, med den vurpan han gjorde, måste ju betyda att du tänker rätt med honom. Himla kul vill jag säga!!!

  Gilla

 2. Härligt att Troll känns bra! Och trägen vinner sägs det,så ge inte upp – framåt och uppåt!

  Gilla

 3. film film film film!!! jag vill se Monsters slalom!

  Troll gick som en klocka! Nu ska han bara lyfta på tassarna efter tunnlar också så har du nollan snart! Träna tunnlar hopp och prova olika lösningar för att se vad för hjälp han behöver.. Är ju ett stort framsteg ändå att vi luskade ut i vilka situationer han oftast river.. Så mycket lättare att göra något åt ju!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: