Skutskär


Lägret!

Jag tänkte försöka få till en liten sammanfattning från Skutskär 🙂 Vi åkte upp i onsdags och ordnade oss ett mysigt läger med bästa grannarna Per och Linnea, AC och Axel, Lydia och Bea och Johanna! Jag testade nyinköpta staketet och det blir riktigt bra!

Torsdag

Bara Monster skulle köra och det var först på eftermiddagen så Pascal och jag hängde på campingen, läste och hade det gott! Riktigt semesterliv, hundarna badade och vi åt lunch i skuggan under ett träd. Monsters lopp blev en disk på tre vägringar, lite slalomstrul (nä, han kan inte slalom, men snart så!) och sen nåt snurrspel på en tunnel. Han fick reda ut det själv och gjorde det också men då hade vi fått vår tredje vägran. Delarna förutom de två strulen gick väldigt fint! På kvällen grillade vi och förbannade engångsgrillen vi köpt och Jula som lovat oss en jättefin gasolgrill som tyvärr inte kom in när försäljaren sagt. Men till slut fick vi vår mat 🙂

Fredag

Tiiidig morgon som inleddes med Trolls hoppklass, en väldigt lätt bana som visade sig vara felnumrerad så S och M fick den lite svårare varianten. Troll

Troll är en hårding och sover i regnet

rev ett hinder efter en tunnel (det finns ett tydligt mönster!) och blindbytte på mig och tog fel hinder på upploppet. Morr sa matte.. Agilityklassen var betydligt svårare och Troll diskade sig för att han svängde fel efter en kort tunnel och tog den på tillbakavägen. Resten av loppet gick kalas och dessutom – inga rivningar alls!

Monsters hopplopp var kvar och jag hade stora förhoppningar eftersom det var en enkel slalomingång som nummer två. Tyvärr så verkar det som att ingångsproblemet någorlunda löst sig men att han istället hamnar i lite otakt och ramlar ut på typ 5e pinnen. Resten av loppet resulterade i två rivningar och en snurr framför sista hindret, annars ett flytigt lopp. Tror vi kom i mål med 15 hinderfel. På eftermiddagen regnade det och vi hängde i tältet, förutom Troll som somnade utanför med regnet strilandes över honom! Trodde inte det var så mycket varg i honom 🙂 Kvällen spenderades på campingens restaurang med grillbuffé, väldigt trevligt!

På pallen som trea efter Dimma och Kelli!

På pallen som trea efter Dimma och Kelli!

Lördag

Ännu en tidig morgon där Monster var först ut. Det loppet blev inte filmat, men jag minns att vi diskade oss på att Monster satte upp en tass på gungan efter att den slagit ner och han gått av. I övrigt har jag för mig att det kändes bra.

Trolls agilitylopp kom sen och precis innan vi skulle in bet han mig hårt över handryggen när han missade fleeceflätan! Det gjorde riktigt ont och jag kunde varken knyta handen eller känna långfingret och ringfingret. Inte så mycket att göra än att gå in ändå och det loppet gick hyfsat. En rivning (efter en tunnel!) och eftersom jag blev störd av rivningen så tappade jag honom nästan i en threadle men redde ut det. Vi hamnade på en 8e plats med det loppet!

Sen kom hopploppet och då satte vi äntligen en nolla! Det var en ganska svår bana som många diskade sig på, men vi lyckades hålla ihop hela vägen! Jag var överlycklig 😀 Äntligen kom vi upp i hoppklass 3!!!

Söndag

Äntligen en liten sovmorgon eftersom vi istället skulle vänta in den sista klassen – hopptrean! Troll började med agilityloppet där jag önskade oss den sista pinnen innan trean på heltid, men så blev det inte eftersom Troll drog till en tunnel och tog den medan jag skrek på honom. Jag var sådär halvnöjd med det kanske.. Sen kom Monsters hopplopp och med undantag av slalom så nollade han! Han känns roligare och roligare att köra med, det är slalom och sen att jag önskar att han drar lite mer ändå så vi undviker de små snurrarna som blir ibland. Men de är mycket färre nu 🙂

Vi hade en lång paus mitt på dagen så vi åkte och packade ihop lägret på campingen och strax innan min start så packade vi ihop tävlingstältet också medan molnen tornade upp sig och åskan dånade i bakgrunden. När vi fått in allt i bilen så kom de första dropparna, tur att vi slapp torka två tält här hemma!

Sen kom då sista loppet och debuten i hopptrean! Det fullkomligt spöregnade när vi skulle in och jag var lite orolig över halka, men det gick bra. Det var en lite lurig men rolig bana! Vi fick en rivning och en vägran där jag inte fick Troll runt ett hinder, men vi löste det, och även den svåra slalomingången. Tyvärr satt han som en smäck över sista hindret istället för att ta en tunnel efter slalom, men resten av loppet gick bra! Det kändes fint överlag och jag fick upp självförtroendet lite – vi kan ju det här 😀

Totalt har det varit en väldigt rolig helg och en väldigt välorganiserad tävling! Planerna var inte de jämnaste men det fanns vegetariskt mat, trevliga funkisar, väldigt trevliga banor som i nästan allihopa kändes som att de hade rätt svårighetsgrad och dessutom blev det rätt så korta dagar! Efter förra helgens dagar som varade från 06.30-21 på tävlingsplatsen så var det riktigt skönt, särskilt som Pascal var med! Det är ju härligt att faktiskt kunna ha lite semestertid tillsammans med 🙂 Dessutom, Troll har hållit och har känts fräsch hela helgen! Helt underbart 😀

Tyvärr så har jag dragits med en förkylning som hoppade på mig första dagen på Kanonsabotören och den har inte gett sig, snarare tvärtom. Jag har haft lite jobbigt att andas och hostat en hel del och igår kväll hade jag feber och hostade så att jag var vaken i flera timmar. Idag gick jag hem från jobbet och hostar konstant! Skitjobbigt är det men det går väl över snart hoppas jag. Eftersom jag är sjuk har vi en riktig vilodag med bara halvtimmespromenader så hundarna är lite rastlösa men det gör ju kanske inget att vila ordentligt idag kan jag tycka!

Publicerat på 11 juli 2011, i Agility, Film, Foto, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Mysigt det ser ut!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: