Flera ljudböcker!

Nu har jag semester och eftersom Pascal fortfarande är lite sjuk så gör vi inte så mycket. Läser och slappar och så har vi fixat lite med balkongen. Eftersom vi har innekatter så går det inte att bara öppna till balkongen och förra året var balkongdörren stängd hela sommaren, i år har jag tejpat ihop tre kompostgaller och gjort en enkel nätdörr! Balkongen känns mer tillgänglig och nu är semesterprojektet (förutom att slappa) att göra den mysigare 🙂

Jag har lyssnat på en massa ljudböcker och läst en hel del också, det är ju väldigt trevligt eftersom jag nästan aldrig har tid och ro att läsa i normala fall. Efter den väldigt roliga Potensgivarna lyssnade jag på Mossvikenfruar av Emma Hamberg. Emma Hamberg ritade seriestrippar för Veckorevyn när jag var ung tonåring , nu skriver hon en matkolumn för Amelia! Mossvikenfruar är riktigt trevlig, igenkänningsfaktor ibland och lite oväntat slut! Sen var det deckardags med Paganinikontraktet av Lars Kepler, den var riktigt spännande! Jag är inte en riktig deckarälskare, men den här är riktigt bra!

Fyrväktaren av Jeanette Winterson följde och den var rätt skaplig i början, men någonstans i mitten slutade jag lyssna och den blev bara konstig och flummig. Jag googlade boken och det var några som älskade den, flera som inte gillade den och några som helt sonika slutat läsa eller lyssna efter halva boken. Vill man läsa en bok som handlar om kärlek och ljus men som är väldigt flummig så visst, annars kan man hoppa över den… Senast lyssnade jag på Brunstkalendern av Emma Hamberg, en riktigt rörig familjehistoria om vuxna syskon och deras relationer. Den har hög igenkänningsfaktor och är lite underhållande, även om den kanske inte är fantastisk. Men helt okej 🙂

Just nu lyssnar jag på Porto Francos väktare av Ann Rosman och den är riktigt bra! Den utspelar sig dels i nutid och dels i slutet av 1700-talets Marstrand. På den tiden förekom både smuggling och sjöröveri och det är riktigt intressant! Jag har någon timma kvar att lyssna, men den är riktigt bra den här!

Publicerat på 20 juli 2011, i Litterärt. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Hm, kanske ska ta med mig Paganinikontraktet ut till stugan då… Har du läst/lyssnat på Hypnotisören åxå?

  Gilla

  • Ja jag lyssnade på Hypnotisören för ett par år sen så jag minns inte allt, men jag tror nog att Paganinikontraktet är bättre! Ta med den du 🙂

   Gilla

 2. Jag läste ut Baddaren av Emma Hamberg när jag var på landet hos mamma min första semestervecka. Kanske skulle jag testa de andra också.

  Baddaren var helt ok men bitvis störde jag mig lite på huvudrollsinnehavaren.. Fast klart läsvärd!

  Paganinkontraktet har jag också hört bra om.. Har dock inte läst Hypnotisören. Är det ett krav för att förstå den?

  Gilla

  • Baddaren vill jag lyssna på men hittar den inte som ljudbok än.

   Du behöver inte alls ha läst Hypnotisören, det är samma kriminalare men annars är de helt fristående!

   Gilla

 3. Jag har fastnat i den svenska bokserien Släkten och gillar den skarpt!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: